BICA GALLEGA DE MANTEGA

bica

Aquesta coca és típica de Galícia i allà es fa amb mantega de vaca cuita i massa de pa. La recepta que us presento és del blog “Cuinant” i es fa amb mantega (mantequilla). El resultat és una coca deliciosa i molt esponjosa. A casa ens agrada molt. Us recomano que la feu, és molt senzilla de fer.

Què hi posem ?
4 ous

400 gr. de farina

300 gr. de sucre

Un brik de 200 ml. de nata líquida

200 gr. de mantega

2 sobres de cada color de gasificant o bé de llevat

1 pessic de sal

Sucre i canyella en pols per empolsar

Com ho fem ?

En un bol batrem els ous amb el sucre fins que blanquegi. Afegirem la mantega en pomada i la sal; tornarem a barrejar. Incorporarem el brik de nata i tornarem a batre.

Barrejarem la farina amb els sobres de gasificant  o de llevat i ho tamisarem perquè quedi ben fina. Anirem afegint la farina a la barreja feta i amb l’ajut d’una espàtula o si preferiu la batedora ho mesclarem bé.

Encendrem el forn a 170º en posició dalt i baix. En un safata quadrada o  rectangular abocarem la massa feta. La cobrirem amb sucre barrejat amb la canyella en pols i la ficarem al forn.

En el cas de posar sobres de gasificant haurem de deixar la bica reposar una estona abans de ficar-la al forn, perquè el gasificant faci efecte. Si posem llevat (tipus Royal), podrem posar-la directament el forn ja que el llevat fa l’efecte al contacte amb l’escalfor.

Enfornarem  durant uns 35 minuts, depenent del forn. Si vegem que a mitja cocció la part de sobre agafa color, podrem tapar amb paper d’alumini. Per saber si està feta punxarem amb un escuradents i comprovarem si surt net.

La deixarem reposar una estoneta i la deixarem refredar sobre una reixeta.  Veurem que amb aquestes mides surt una bica bastant gran. ESPERO QUE US AGRADI !!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »