CUSCÚS AMB VERDURETES I POLLASTRE AL CURRY

cous cous

El cuscús és preparat amb sèmola de blat   i el seu nom prové del recipient de fang o metall provist de forats a la part inferior, on es cou el plat. Principalment ve del Marroc, Tuníssia i Algèria, però depenent dels país on es prepari els ingredients van variant. Aquesta recepta és una mica a la meva manera, sense guiar-me per cap recepta, en general. Espero que us agradi tant com a la Laura, la meva filla. La recepta és per a dues persones.

Què hi posem ?

2 gotets de tallat de cuscús

2 gotets de tallat d’aigua o bé brou vegetal o d’au

1 pit de pollastre (mitjana)

1 ceba tallada a juliana

Unes tires de pebrot vermell, a dauets

Unes tires de pebrot verd, a dauets

1/2 carbassó tallat petit

1 tomàquet  madur, a dauets

1 culleradeta de curry

Oli d’oliva

Sal i pebre

1 nou petita de mantega

Com ho fem ?

En primer lloc tallarem el pit de pollastre a dauets, el salpebrerem i li afegirem la cullerada de curry. En una paella amb oli calent afegirem el pollastre i el deixarem fins que es cogui. Reservarem. En la mateixa paella potxarem les  verdures. Primer posarem la ceba; un cop sigui transparent afegirem els talls de pebrot; deixarem coure. Ara posarem el tomàquet i en darrer lloc el carbassó. Afegirem sal i pebre i un cop ben cuit, a foc lent, afegirem els tallets de pollastre; reservarem.

En un cassó al foc posarem els dos gotets d’aigua o brou fins que bulli. En un bol posarem el cuscús amb la nou de mantega. Un cop bulli l’aigua l’afegirem al cuscús i barrejarem bé. Deixarem uns 10 minuts perquè el cuscús s’hidrati. Un cop passat aquest temps treballarem el cuscús amb les mans o bé una forquila a fi efecte de deixar-lo ben airejat. Muntarem el plat de la manera que mes ens agradi.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »