ROTLLET DE PASTA FILO

pasta filo

Feia temps que tenia ganes de cuinar amb pasta filo i no sabeu quila delícia tan cruixent i tan fàcil de fer. En aquest cas el farcit el vaig fer amb el que tenia per casa: Uns xampinyons, una mica de ceba, pernil dolç i formatge, i acompanyat amb una mica d’arròs i uns pebrots passats per la paella. Jo vaig cuinar per 5 persones. Podem canviar els ingredients amb el que més ens agradi o per aprofitar el que tinguem per casa.

Què hi posem ?

1 paquet de pasta filo

1 ceba tendra

10 Xampinyons grossets

5 talls de pernil dolç

5 talls de formatge havarti

5 rodanxes petites de formatge de cabra

Margarina

Oli, sal i pebre

Per acompanyar: Arròs bullit i pebrots fregits

Com ho fem ?

En una paella amb oli d’oliva, un cop calent, posem la ceba tallada en juliana, la deixem a foc lent que quedi ben toveta i afegim els xampinyons tallats a làmines. Salpebrem i deixem acabar de coure. Reservem.

Agafem 3 fulls de pasta filo (per cada rotllet) i amb un pinzell de cuina els untem de margarina; d’aquesta manera no quedarà la pasta seca. Els posem d’un en un sobre la taula de treball en forma de creu, o sigui un sobre de l’altre.

Sobre de les capes de pasta filo posarem una llesca de formatge havarti, una de pernil dolç, la ceba i els xampis i a sobre el rotllet de formatge de cabra. Embolicarem com si fos un regal i doblegarem els costats cap dintre. Per segellar-los els pintarem amb una mica d’aigua. Així farem tots els rotllets.

Els disposarem en una safata de forn sobre un full de paper vegetal, a una temperatura de 190º i amb posició turbo fins que estiguin dauradets i cruixents.

Per muntar i servir el plat posarem el rotllet acompanyat de pebrot fregit i un timbal d’arròs llarg tot regat amb un raig de crema de vinagre.  ESPERO QUE US AGRADI !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »