PASTÍS-MOUSE DE TIRAMISÚ

pastis mouse de tiramisu

Una altra recepta del blog “Las recetas de MJ”, com sempre estupenda. Aquest pastís el vaig fer, amb algun canvi,  per celebrar l’aniversari de la meva amiga Carmina i us el recomano, ja que com el que vaig penjar de llimona, te un sabor finíssim i és molt fàcil de fer i sense utilitzar el forn. Per cert,  felicitats de nou a la Carmina i gràcies a totes les del sopar. Hem de fer d’altres…..

Què hi posem?

180 gr. de galetes  tipus Digestive
80 gr.  de mantega toveta
Melindros
Cacau pur en pols

30 ml. de licor d’Amaretto

Cafè
80 gr. de sucre
6 fulles de gelatina neutra
2 terrines de formatge mascarpone

400 ml. de  nata per muntar
50 gr. de  sucre

Com ho fem ?

En primer lloc farem cafè; una bona cafetera. Tot seguit hidratarem les fulles de gelatina en un bol amb aigua ben freda; les deixarem uns 5 minuts. En un cassó hi posarem el cafè, el sucre i el licor. Quan comenci a bullir afegirem les fulles de gelatina ben escorregudes. Barrejarem uns 2 minuts més i deixarem refredar una mica. Pensarem en deixar una mica de café per remullar els melindros.

Cobrirem la base del motlle amb paper vegetal (el meu és de 25 cm.). Triturarem les galetes i afegirem la mantega; barrejarem bé i estendrem per sobre de la base del motlle, aplanant amb una cullera fins que quedi ben uniforme; guardarem a la nevera.

En un bol posarem el formatge mascarpone i batrem amb l’ajut d’unes varilles. Anirem incorporant la barreja del café i la gelatina, poc a poc fins que quedi integrat. Ara és l’hora de semi muntar la nata, ben freda de la nevera, junt amb el sucre. Aquesta nata també la incorporarem a la barreja anterior, amb l’ajut d’una espátula, amb moviments lents i envolvents.

Un cop tot integrat, cobrirem el motlle amb la meitat de la massa. Pulveritzarem els melindros amb el cafè que havíem reservat i els posarem per sobre de la massa, mirant de que quedi ben cobert. Afegirem la massa restant i la deixarem ben llista. La ficarem a la nevera, mínim 6 hores.

Tindrem cura a l’hora de desmotllar. Cobrirem el pastís amb cacau pur. Si volem podem decorar-lo amb perletes de xocolata, grans de café, com més ens agradi……….. A PUNT PER MENJAR!!!!!.  (Us recomano que sigui ben fred)

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »