COCA DE BRIOIX AMB CREMA

COCA DE CREMA

Aquesta coca és la típica per la revetlla de St. Joan. Queda boníssima i molt tendre. Tindràs l’èxit assegurat.  La recepta és del bloc “La cuina de sempre”, amb magnifiques receptes.

Què hi posem ?

Per fer el brioix:
250 gr.  de farina de força
50 gr. de sucre
3 gr. de sal
1 ou
25 gr. de llevat  fresc
25 gr. de llard de porc
colorant, essència de vainilla i de taronja
60 ml. de llet

Per a la crema :
1 litre de llet
4 rovells d’ou
250 gr. de sucre
80 gr. de farina de moresc tipus Maizena
Pela de llimona (2 trocets)
Canyella (1/2 branca)

Per decorar:

Pinyons, 1 ou
Sucre
Anís

Com ho fem ?

En primer lloc farem la crema, ja que ha d’estar freda a l’hora de cobrir la coca. En un cassó posarem 3/4 de la llet junt amb el sucre, la canyella i la pela de llimona. Remenarem i deixarem que bulli. Mentre, posarem la resta de la llet, els rovells d’ou i la farina de moresc en un got de batedora i emulsionarem bé.

Un cop hagi bullit un parell de minuts  el que  tenim al foc, apartarem i poc a poc anirem incorporant la barreja de la llet i ous. Tornarem a posar al foc i sense deixar de remenar, esperarem fins que cualli i tingui la textura de crema. Reservarem i taparem amb film de plàstic mirant de que toqui directament a la crema; així evitarem que la crema faci crosta.

Anirem a fer la massa de brioix. Posarem la llet una mica tèbia en un got, afegint el llevat; el disoldrem.

Si tenim processadora, anirem ficant els ingredients, començant per l’ou, el sucre, colorant, sal, la farina… Remenarem i després afegirem el llard, tornarem a amassar. Tot seguit abocarem el llevat que teniem reservat i amassarem de nou. En el cas de que quedi sec, afegirem una mica més de llet i si fos al contrari, afegirem farina. En cas de no tenir processadora, ho farem amb les manetes….. a fer exercici.

Un cop ben integrat tot farem una bola amb la massa i la deixarem  reposar uns 15 minuts. Després d’aquest temps, amb el corró li donarem la forma que més ens agradi; aquesta te forma ovalada. La posarem sobre la safata del forn amb un paper vegetal i la deixarem fins que dupliqui o tripliqui el seu tamany en un lloc càlid, sense corrent d’aire; poden pasar un parell d’hores ben bones.

Un cop hagi llevat i agafat el volum òptim, procedirem a pintar-la amb un ou batut. La crema que teníem reservada la posarem en una mànega pastissera i decorarem la coca per sobre; afegirem sucre i els pinyons i l’enfornarem a 190º en posició dalt i baix, vigilant molt que no es cremi. Al treure-la del forn la ruixarem amb anís, el que li donarà lluentor i un aspecte formidable.  ESPERO QUE US AGRADI !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »