GASPATXO
A la que comença la calor ja estic fent gaspatxo; un darrera de l’altre i sempre en tinc a la nevera. Sabeu que gaspatxo significa originalment “barreja” ??. Doncs si, és una sopa freda elaborada amb ingredients crus i típica del sud d’Espanya i Portugal. Aquesta és una manera molt tradicional i a la vegada personal. Espero que us agradi !!
Què hi posem ?
1 kg. de tomàquet madur
1/2 ceba tendra
1 pebrot verd petit
1/2 cogombre
1 all
70 ml. d’oli d’oliva
30 ml. de vinagre
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de sucre
10 glassons
250 ml. d’aigua freda
Com ho fem ?
En primer lloc diposarem un bol gran; pelarem els tomàquets madurs, els trocejarem i els posarem en el bol. Rentarem el pebrot i el farem trocets petits i cap al bol; igualment amb el cogombre, la ceba i l’all.
Amb la batedora ho farem tot ben finet. Afegirem l’oli, la sal, el sucre i el vinagre i l’aigua freda i tornarem a batre, mirant de que quedi molt fi.
El sucre li posem per l’acidesa del tomàquet i perquè es conserva més dies a la nevera. Jo no li poso pa, però axò al gust de cadascú.
Un cop tinguem el gaspatxo ben batut el colarem per treure qualsevol imperfecció. Hi posarem els glassons i el posarem a la nevera. Mirarem si cal rectificar de sal. Ja el tenim apunt per degustar.