GASPATXO

gaspatxo

A la que comença la calor ja estic fent gaspatxo; un darrera de l’altre i sempre en tinc a la nevera. Sabeu que gaspatxo significa originalment “barreja” ??. Doncs si, és una sopa freda elaborada amb ingredients crus i típica del sud d’Espanya i Portugal. Aquesta és una manera molt tradicional i a la vegada personal. Espero que us agradi !!

Què hi posem ?

1 kg. de tomàquet madur

1/2 ceba tendra

1 pebrot verd petit

1/2 cogombre

1 all

70 ml. d’oli d’oliva

30 ml. de vinagre

1 culleradeta de sal

1 culleradeta de sucre

10 glassons

250 ml. d’aigua freda

Com ho fem ?

En primer lloc diposarem un bol gran; pelarem els tomàquets madurs, els trocejarem i els posarem en el bol. Rentarem el pebrot i el farem trocets petits i cap al bol; igualment amb el cogombre, la ceba i l’all.

Amb la batedora ho farem tot ben finet. Afegirem l’oli, la sal, el sucre i el vinagre i l’aigua freda i tornarem a batre, mirant de que quedi molt fi.

El sucre li posem per l’acidesa del tomàquet i perquè es conserva més dies a la nevera. Jo no li poso pa, però axò al gust de cadascú.

Un cop tinguem el gaspatxo ben batut el colarem per treure qualsevol imperfecció. Hi posarem els glassons i el posarem a la nevera. Mirarem si cal rectificar de sal. Ja el tenim apunt per degustar.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »