PIT DE POLLASTRE AL FORN

pit de pollastre rostit

Un plat senzill i molt gustós que es pot deixar fet d’un dia per l’altre. La carn de pollastre és la més comuna que hi ha i pot preparar-se d’infinitat de maneres, depenent de la cultura de cada país. És un aliment amb molts nutrients i de baixa densitat energètica, apte per a tot tipus de dieta.

Què hi posem ?

4 pits de pollastre (sense os ni pell)

1 dent d’all

1 ceba tendra

Unes cebes de platillo

Uns xampinyons

1 branca de farigola i 1 de romaní

1/2 llimona

Pebre negre

1 nou de mantega

1 copa de vi blanc del Penedés

1 got de brou o aigua

Oli d’oliva i sal

Com ho fem ?

Lligarem els pits de pollastre amb cordial de lligar; així no es deformarà al coure. Els salpebrerem. Triturarem la ceba tendrá i l’all i posarem el suc de la 1/2 llimona. Aquesta barreja la posarem per sobre dels pits de pollastre i els deixarem a la nevera unes 2 hores.

Mentre podem fer la salsa que els acompanyarà. En una paella posarem la nou de mantega i les cebes de platillo ben netes; les salarem i deixarem que es facin a foc lent. Al final de la cocció hi posarem els xampinyons laminats i deixarem 3 minuts fins que estiguin cuits. Reservarem.

En una safata de forn posarem els pits ben marinats afegint les herbes, un raig d’oli d’oliva, la copa de vi i el got de brou. Enfornarem a 180/190º i anirem tombant el rostit perquè es faci per les dues bandes. Un cop sigui ben ros el traurem per muntar el plat.

Amb compte traurem el fil de lligar i anirem tallant medallons del pit.  Els disposarem en una plàtera, acompanyats amb el suc del rostit, el guarniment de cebetes i xampis i una amanida verda. Ja veureu quin plat més exquisit !!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »