COCA DE FORNER AMB PINYONS

hjk

Aquesta és la típica coca per esmorzar o berenar, acompanyada de xocolata. És fàcil de fer i el resultat sempre és un èxit. Us animo a fer-la i estic segura de que us agradarà molt. La recepta és del magnífic blog: lacuinadesempre.cat.

Què hi posem?

300 gr. de farina de força
200 gr. de farina fluixa
25 gr. de llevat fresc
¼ litre de llet
25 gr. de mantega
10 gr. de sal
10 gr. de sucre

Com ho fem?

En primer lloc, en un bol poseu la llet una mica tèbia, junt amb el sucre i el llevat, ho barregeu i reserveu.

En un altre bol, poseu la farina amb la mantega i la sal. A la barreja reservada de la llet i els altres ingredients aneu afegint la farina i aneu amassant. Si teniu màquina d’amassar molt que millor. Jo ho he fet amb la panificadora, però si no en teniu, amb les manetes, a fer exercici….

Feu una bola i ho deixeu llevar dintre d’un bol, tapat amb un drap humit, entre 1 ½ i 2 hores.La tornem a amassar i la deixem reposar sobre 10 minuts. Ja estarà a punt per agafar un corró i estirar-la, donant-li la forma que més ens agradi. La posem en una safata de forn, sobre un paper de forn i la deixem reposar una altra hora.

01

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot seguit, hi tirem un raig d’oli per sobre i anem pressionant la coca amb els dits, fent com uns surcs. HI tirarem sucre per sobre i els pinyons i l’enfornarem a alta temperatura (de 220 a 240º).

02

En 15 minuts la tindreu llesta. És llavors quan la traureu del forn i li tirareu un raig d’anís per sobre. Ja la tenim. Jo en aquest cas, amb aquestes proporcions he fet una amb pinyons i una sense.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »