CANELONS D’ESPINACS AMB SALSA DE XAMPINYONS

canelons d'espinacs

Aquest plat l’he fet un d’aquests dies de Festa Major, principalment per una amiga de la Laura qué és vegetariana, ja que gairebé tots els àpats de Festa Major són més de carn que de cap altra cosa. La veritat és que són molt suaus i super bons. En aquest cas a banda dels pinyons he posat una mica de formatge blau, que li dona un gust diferent, però podem fer-los sense el formatge i també quedaran boníssims. A veure que us sembla.

Què hi posem ?

20 plaques de canelons

½ kg. d’espinacs (en aquest cas congelats)

2 cebes

Formatge blau

Uns pinyons

Crema de llet

1 culleradeta de farina

Oli d’oliva

Pel cobriment:

4 xampinyons laminats

Ceba fregida  (part de les cebes anteriors)

Salsa Perrins

Sal, pebre i nou moscada

1 brick de crema de llet

Com ho fem?

En primer lloc courem les plaques dels canelons. En una olla ben gran escalfarem aigua abundant amb una mica de sal i un raig d’oli. Quan comenci a bullir anirem incorporant les plaques dels canelons. Els deixarem el temps que indiqui la marca dels canelons. Un cop cuits els refredarem amb aigua i els estendrem sobre un drap de cuina.

En un pot amb dos dits d’aigua hi posarem els espinacs i els deixarem bullir uns 10 minuts. Colarem, els deixarem ben escorreguts i reservarem.

Ratllarem les cebes i les fregirem amb l’oli d’oliva amb foc no gaire alt. Un cop ben feta, reservarem la meitat de la ceba per la salsa i a la que ens ha quedat li afegirem els pinyons. Deixarem enrossir una miqueta, afegirem la culleradeta de farina, deixarem que es cuini i afegirem els espinacs. Barrejarem bé, incorporarem el formatge blau i una mica de crema de llet. Cuinarem una estoneta, salarem si cal i reservarem.

Un cop la massa d’espinacs  sigui freda, podrem posar porcions a la pasta dels canelons i procedirem a enrotllar.

Per la salsa: 

En una paella hi posarem la ceba que teníem reservada; afegirem els xampinyons laminats, salpebrerem i deixarem que es faci tot plegat.

Afegirem un polsim de nou moscada, un rajolí de salsa perrins i la crema de llet. Deixarem reduir i ho passarem per la batedora fins que quedi una crema ben fina.

Cobrirem per sobre dels canelons i ja tindrem fet el nostre plat a punt de servir.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »