BRANDADA DE BACALLÀ

brandada de bacalla

La brandada és un plat típic del país basc, però també d’altres zones com Catalunya, Valencia, Castella la Manxa, etc. Dona molt de joc al poder fer-se acompanyada amb pebrots del piquillo, ceba confitada, gratinada al forn, amb torradetes……  De totes maneres és un plat deliciós pels amants del bacallà.

Què hi posem ?

500 gr. de bacallà dessalat

200 ml. d’oli d’oliva

3 grans d’all

50 ml. de nata per cuinar

Pebre

Com ho fem ?

Posarem a bullir el bacallà amb aigua freda durant uns 2 minuts. El deixarem escòrrer i refredar.

En una paella amb oli d’oliva hi posarem els alls a foc lent, a fi efecte de que es confitin. Un cop confitats els posarem en un bol junt amb l’oli d’oliva, la nata i el bacallà ben esqueixat , una mica de pebre i procedirem a triturar, fins obtener una crema.

La disposarem en cassoletes de fang o en els recipients que tinguem per casa i la menjarem acompanyada de torradetes. Espero que us agradi.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »