ALBERGÍNIES EN TEMPURA AMB MEL

Albergínia-arrebossada-1024x682

Les albergínies amb mel són típiques de la província de Còrdoba, concretament amb mel de canya. Aquestes són amb mel de mil flors, comprada a un pagès del mercat de Vilafranca. A casa ens agraden molt. Fetes així atrauen més a la canalla que sovint els hi costa menjar verdures. Com acompanyament són una delícia.

Què hi posem ?

1 albergínia negra

2 cullerades de farina de tempura

Aigua freda

Oli per fregir, sal

Mel

Com ho fem ?

Rentarem l’albergínia, l’assecarem bé i farem rodanxes no molt gruixudes. Les salarem i les deixarem escòrrer en un colador o similar.

Mentre prepararem la tempura. En un bol hi posarem la farina, una mica de sal i anirem afegint aigua freda, molt important que sigui freda, fins que aconseguim una textura ni líquida ni molt densa.

Posarem oli en una paella perquè es vagi escalfant.

Passarem cada rodanxa per la tempura i anirem fregint-les. Quan vegem que queden ben cruixents, les traurem de la paella i les disposarem sobre una plàtera amb paper; així deixaran l’excés d’oli.

Finalment deixarem que un fil de mel les vagi cobrint i ja les tindrem llestes per menjar.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »