XUPITOS D’ALBERGÍNIA, MELMELADA DE TOMÀQUET I FORMATGE DE CABRA

xupitos d'alberginia

Va ser a casa de la nostra cosina Cristina, de St. Andreu, on vam provar aquesta delícia. La podem menjar com entrant, com aperitiu, plat de festa…. la qüestió és que a mí personalment m’encanta. La vaig fer per la castanyada i els nostres amics van quedar encantats. Gràcies Cristina per una altra recepta com aquesta. Amb els ingredients següents en surten 15 xupitos

Què hi posem ?

3 albergínies negres

Melmelada de tomàquet (aquesta és feta a casa, però la podrem trobar al supermercat)

Formatge de cabra (rulo petit)

100 ml. de crema de llet

Ceba fregida (dels frankfurts)

Oli d’oliva, sal i pebre negre

Com ho fem ?

En primer lloc escalivarem les albergínies. Jo les faig en una resistència eléctrica que és el que més s’assembla a la brasa però també podem fer-les al forn i molt millor al foc a terra, si en tenim. Un cop fetes les reservarem i deixarem que se refredin.

Agafarem el formatge de cabra i el barrejarem amb 50 ml. de crema de llet; així quedarà més cremós.

Un cop l’albergínia sigui tèbia la triturarem junt amb un raig l’oli, un pessic de sal, un pessic de pebre, i els 50 ml. restants de crema de llet, mirant de que quedi una crema ben fina.

Muntarem els xupitos: Posarem la crema en una mànega o bé una bossa petita de plàstic i la tallarem per la punta  i omplirem el got fins la meitat de crema d’albergínia; tot seguit farem el mateix amb la melmelada de tomàquet, en menor proporció. Ara posarem la crema de formatge de cabra i el cobrirem amb trocets de ceba fregida.

Fácil de fer, fácil de muntar, i un resultat 10 !!!!!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »