POLLASTRE FARCIT AMB SALSA DE POMA
El farcit del pollastre, el meu carnicer, el Benet, el fa com el demanis. En aquest cas li vaig demanar que me’l fes de botifarra crua, formatge, beicon i prunes sense pinyol. Alguna vegada ho he fet jo, però creieu-me, no és fàcil desossar el pollastre, farcir-lo i que et quedi tan bé i polit com el que prepara el meu carnicer. He vist que als súpers també els venen però si el podeu comprar en la vostra carniceria de confiança, millor que millor.
Normalment el faig en dies de festa o celebracions i se’m va acudir de publicar-ho ara que el Nadal és ben a prop. La salsa de poma li dona el toc final i un gust exquisit. Jo el serveixo tebi i la salsa com acompanyament.
Què hi posem ?
1 pollastre farcit
2 cebes
4 grans d’all
1/2 branca de canyella
1 poma grossa (jo Golden)
1 copa de conyac
oli d’oliva, sal i pebre
1 gotet de brou
100 ml. de crema de llet
Com ho fem ?
Engegarem el forn a 200º posició turbo. Salpebrerem el pollastre i el ficarem en una greixonera amb oli d’oliva, les cebes trossejades i els alls, la poma partida per la meitat, amb la pell, la copa de conyac i la canyella. Taparem la greixonera i deixarem que s’enrosseixi per totes les bandes.
Un cop ben ros hi afegirem el gotet de brou i deixarem que cogui uns 15 minuts més.
El traurem del forn i el deixarem refredar. En un got de batedora hi posarem les cebes, els alls, la carn de la poma i tot el suc ben colat. Afegirem la crema de llet i batrem bé tota la salsa. Reservarem en una salsera.
Un cop el pollastre sigui fred procedirem a tallar-lo, disposant-lo en una plàtera. Al moment de servir-lo hi donarem un cop de forn i el servirem junt amb la salsera.
S’ha d’anar en compte l’hora de tallar-lo perquè poden trencar-se els talls, per això ha de ser ben fred. ESPERO QUE US AGRADI !!!!! Us deixo una altra foto.