PASTÍS DE BOLETS

pastis de bolets

Magnífic pastís aprofitant els bolets d’aquesta temporada passada, ideal per un menú de festa. Té un sabor molt suau i els bolets li donen el toc final. La recepta és de la Pilar de Rialp, una gran cuinera i gran persona, com tota la seva familia.

 Què hi posem ?

500 gr. de bolets barrejats  (camagrocs, moixernons, fredolics, rovellons, ceps… els que puguem aconseguir de temporada)

2 cebes mitjanes

300 ml. de crema de llet

100 ml. de llet

6 ous

80 gr. de mantega

Una copeta de vi blanc del Penedès

1 cullerada de salsa Perrins

Sal i pebre

Per la salsa: Uns quants bolets més, mantega, una ceba ratllada, sal, nou moscada, una cullerada de farina i la llet que admeti.

Com ho fem ?

Encendrem el forn a uns 170º perquè es vagi escalfant.

Posarem la mantega a la paella i sofregirem la ceba ratllada. Un cop feta afegirem els bolets, que haurem rentat prèviament, salpebrerem. Incorporarem el vi i la salsa Perrins i deixarem reduir.

En un bol batrem bé els ous; afegirem la crema de llet i la llet, hi posarem una mica de sal i incorporarem la barreja de bolets que tenim feta.

Abocarem aquesta mescla en el motlle que tinguem preparat i el posarem al forn per coure al bany maria. Aquesta preparació la teniu explicada a la recepta de Flam de Mató.

Mentre es cou el pastís farem la salsa. Sofregirem els bolets i els reservarem. La ceba també la sofregirem ratllada amb la mantega. Afegirem la farina  i la nou moscada i deixarem cuinar una estona. Incorporarem els bolets triturats.

Salarem i anirem tirant la llet, sense deixar de remenar fins que es formi una crema, no massa espessa. Reservarem.

En 60/70 minuts tindrem el pastís quallat. Comprovarem que està fet quan introduint un escuradents surti ben sec.  El deixarem refredar.

Per emplatar el tallarem i el disposarem a la safata. Salsarem amb la crema que hem fet, una mica tèbia.

És un entrant deliciós per aquestes Festes de Nadal.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »