POM DE MELÓ I PERNIL

flors-de-meló-amb-pernil-1024x682

La Pilar de Rialp és una artista fent manualitats de tots tipus i sino vegeu quin pom més maco que em va ensenyar a fer. En aquest cas meló amb pernil, presentat d’una manera ben original. També pot set un entrant per aquestes festes de Nadal. Ara us detallo com es fa.

Què hi posem ?

1/2 meló verd (pell de gripau) o bé groc (més rodons i petits)

Pernil salat (tallat primet)

Fulles d’enciam tallades petites

Escuradents

Com ho fem ?

En primer lloc tallarem el meló per la meitat, però de manera que quedi forma rodona, no allargada com es fa per menjar un tall. És millor fer-ho amb una mandolina o màquina de tallar embotit perquè els talls quedin prims i tots de la mateixa mida. Si no tenim cap d’aquests estris haurem de fer-ho a ma amb una mica de precisió perquè ens quedi be.

Seguidament retallarem la pell del meló de les vores i a sobre de cada tall anirem posant el pernil. Per donar-li la forma de flor, doblegarem el meló per la meitat (quedarà forma de mitja circumferència) i l’anirem enrotllant tot fins que tinguem la flor. Les tancarem amb un escuradents. No us  espanteu; és fácil.

Per emplatar, haurem posat les fulles de l’enciam en el plat en forma de pirámide, ja que després és el que li donarà la forma de pom i anirem disposant les flors sobre de l’enciam fins cobrir tot el plat.

ESPERO QUE US AGRADI !!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »