CANELONS DE BOLETS

canelons de bolets

Tenia ganes de fer canelons, però uns canelons diferents i com que tenia una barreja de bolets que em va portar el meu cunyat Xavi, que és un expert en trobar aquestes delícies per la muntanya, em vaig decidir per fer-los de bolets. Els vaig preparar per a 6 persones. Us asseguro que van quedar deliciosos.

Què hi posem ?

24 plaques de canelons (bulliu alguns més per si es trenquen)

2      cebes

500/600 gr. de barreja de bolets

1 terrina de paté d’ànec

50 gr. de farina,

1/4 de l. de llet,

1 raig de conyac

Oli d’oliva, sal i pebre

Per la beixamel: 50 gr. de mantega, 50 gr. de farina, 600 ml. de llet, sal, pebre i nou moscada.

Com ho fem ?

Primer farem la farsa, ja que per omplir els canelons ha de ser freda. Començarem fregint la ceba prèviament ratllada, a foc lent. Mentre s’està coent, netejarem els bolets i els farem trossos petits.

Un cop feta la ceba afegirem els bolets, salpebrerem i deixarem cuinar. Deixarem uns quants bolets que afegirem a la beixamel.

Incorporarem el paté d’ànec, barrejant-lo bé amb els ingredients, afegirem el conyac i deixarem reduir un parell de minuts. Ara és l’hora de posar la farina, la qual deixarem també cuinant una estoneta i mica en mica anirem tirant la llet. La finalitat és que la farsa ens quedi una beixamel. Un cop tinguem aquesta textura deixarem refredar tapant amb film transparent que toqui la farsa; d’aquesta manera no farà crosta.

Mentre es refreda, en una olla amb força aigua calenta, sal i un raig d’oli hi posarem les plaques dels canelons i deixarem bullir fins que estiguin al punt. En les caixes de canelons s’expressa el temps.

En el marbre de la cuina i a sobre d’un drap de cuina de cotó blanc disposarem les plaques de canelons cuites. Si tenim màniga posarem la farsa en la mateixa i anirem omplint les plaques; si no en tenim, podrem fer-ho amb una cullera sopera, que també queda bé.

Enrotllarem els canelons i els posarem en les safates que aniran al forn, o bé a les que podem congelar, si en fem més dels que mengem aquell dia.

Farem la beixamel:

En un cassó hi posarem la mantega i un cop estigui calenta afegirem la farina remenant de manera que es vagi cuinant; és important que es cogui bé ja que sinó notaríem el gust de la farina i no quedaria bé la beixamel.

Anirem incorporant la llet i remenant fins que vagi lligant. Salpebrerem i també afegirem la nou moscada en pols.

Si veiem que queda molt espessa hi posarem una mica de llet. Ara incorporarem els bolets que havíem reservat, ben trinxadets, fins que quedi tot ben unificat.

Per servir els canelons els emplatarem i per sobre els cobrirem amb la beixamel. Jo he tirat per sobre un polsim de ceps que vaig comprar en una fira i que li dona molt bon gust.

ESPERO QUE US AGRADIN !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »