MUSCLOS FARCITS “TIGRES”

Musclos farcits o tigres

Fa tants i tants anys que la meva mare fa aquests musclos…… Els mengem com aperitiu i us puc assegurar de que no duren ni un minut a taula.

 A mi personalment m’agraden els musclos de roca; els trobo més gustosos i a la vegada són una mica més petits. Aquests són més calòrics que fets al vapor, és evident, però quan els proveu els fareu més d’una vegada. Són típics a les barres dels bars del País Basc.

 Què hi posem ?

 1kg. de musclos

1 ceba mitjana

3 cullerades de farina

Uns 200 ml. de llet sencera

Sal

Un polsim de bitxo (cayena)

Oli d’oliva

Farina de galeta

1 o 2 ous (per l’arrebossat)

 Com ho fem ?

 Netejarem els musclos traient qualsevol impuresa (podem fer-ho amb un fregall nou) i sobretot els filaments que surten del mig de les dues valves, que ho farem estirant d’ells cap a la part estreta del musclo.

Els posarem en una olla, sense aigua i tapada i esperarem a que s’obrin. Els que no s’hagin obert no els farem servir.

Deixarem refredar. Mentre en una paella hi posarem un raig d’oli d’oliva; hi posarem la ceba ben trinxadeta, amb una mica de sal i la deixarem que es vagi fent a foc lent.

Els musclos ja s’hauran refredat. Els separarem de les valves (les quals guardarem per fer el farcit) i procedirem a trinxar-los ben menudets (podem fer-ho amb una picadora). Un cop la ceba estigui ben cuita afegirem els musclos i deixarem la mescla uns 2 minuts. Afegirem el polsim de bitxo.

Incorporarem la farina, remenarem bé i deixarem que es cuini, així evitarem el gust a farina. Passats uns 5 minuts anirem afegint la llet, mica en mica; es tracta de fer una beixamel amb els ingredients. La mida de llet que he posat és aproximada, per això la posarem mica en mica; en cas de que ens falti n’hi posarem més. Ha de quedar una massa espesseta.  La deixarem refredar.

Agafarem les valves dels musclos i procedirem a farcir-les amb la mescla que tenim reservada a la nevera. Amb una cullera o bé mànega anirem omplint una per una les valves. Les allisarem mirant de que quedin ben cobertes. Ara les passarem per ou i farina de galeta, mirant de que quedin ben arrebossades.

Posarem a escalfar oli d’oliva en una paella i quan estigui ben calent procedirem a fregir els musclos. Els anirem deixant sobre paper absorbent; així deixaran l’excés d’oli.

Ja tenim fets els nostres “tigres”. Vigileu que no us mosseguin !!!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »