CROQUETES DE CALAMAR AMB ALLIOLI DE TINTA

croquetes de calamar

Aquesta recepta la vaig veure fa molts anys en una revista de cuina i la veritat és que la vaig trobar molt original. Al no recordar els ingredients, els he adaptat a la manera que jo tinc de fer les croquetes. El seu resultat és d’unes croquetes delicioses, fines de gust, i  la combinació de l’allioli amb la tinta del calamar, crec que li dona una presència inigualable.

Què hi posem?

1 calamar fresc (d’un quart de kilo aprox.)

1 ceba grossa

150 gr. de farina

600 ml. de llet

Oli d’oliva, sal i pebre

Per arrebossar: Oli d’oliva, 2 ous, pa ratllat i farina de blat

Per l’allioli de tinta: 1 ou, 1 all, oli suau, sal i tinta de calamar (2 bosses) (les trobareu als congeladors dels supermercats). També podeu fer servir la tinta del calamar.

Com ho fem ?

 Netejarem bé el calamar o calamars i els picarem ben petitons; també podem fer servir la picadora, però anant amb compte de que no quedin fets puré.

En una paella hi posarem oli d’oliva i fregirem la ceba ratllada, a foc lent. Un cop feta afegirem els calamars. Salpebrerem i deixarem coure.

Un cop cuits incorporarem la farina, remenarem i deixarem coure. Mica en mica afegirem la llet; ens ha de quedar una beixamel espessa. Deixarem refredar a la nevera.

Mentre farem l’allioli (punxeu la recepta al blog). Un cop fet, afegirem la tinta i barrejarem fins que quedi ben negre.

Per fer les croquetes podem agafar una mica de massa i donar-li forma amb dues culleres o bé posar la massa en una mànega i deixar anar la massa fent línies; després les anirem tallant a la mida que ens agradi.

Un cop feta la croqueta la passarem per farina de blat, continuant per l’ou batut i finalitzarem amb el pa ratllat. Ja les tenim llestes per fregir.

Un cop ben dauradetes les disposarem sobre paper absorbent i tot seguit les posarem sobre la safata a punt per servir, acompanyades de l’allioli de tinta.

ESPERO QUE US AGRADIN

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »