CARGOLS AMB COSTELLA

cargols en salsa

 

A casa som de cargols. Com més ens agraden són amb bacallà i allioli (teniu la recepta al blog) però aquests amb la costella i aquest suquet és mereixen també un gran elogi.

Què hi posem?

1 quilo de cargols

2 costelles de porc tallades a trossets

1 tira de cansalada ibèrica

50 gr. de pernil salat a dauets

2 cebes

2 tomàquets madurs

2 grans d’all

2 bitxos petits

1 fulla de llorer, farigola

1 copa de vi blanc del Penedès

1 cullerada de farina

Oli d’oliva, sal

Com ho fem ?

En el cas de que els cargols siguin vius s’han de netejar força. Jo els poso en una banda de les aigüeres de la cuina, amb aigua freda, un bon raig de vinagre i un bon grapat de sal i vaig remenant amb les mans força estona. L’aigua la canvio 3 o 4 vegades, fins que veig que estan totalment nets.

En una olla amb aigua freda es van ficant els cargols, i a foc lent,  veureu que a mida que es va escalfant l’aigua van sortint de la seva closca (fa molta pena). Quan vegeu que han sortit tots, pujar la temperatura; deixar bullir uns 10 minuts. Jo llavors canvio l’aigua de cocció, ja que fan molta bromera. Un cop estan amb l’aigua neta afegir un grapat de sal, la fulla de llorer i la branca de farigola. En 30 minuts els tindrem cuits. Reservarem una mica del brou de bullir-los

En una paella hi ficarem oli d’oliva. Prèviament haurem salat els trossets de costella i un cop l’oli sigui calent fregirem la costella. Un cop ben torradeta afegirem la cansalada a tallets i el pernil salat. Retirarem de la cassola i reservarem. En el mateix oli hi posarem la ceba ratllada,  els alls ben picadets i també els bitxos. Deixarem cuinar a foc lent fins que sigui ben transparent. Incorporarem la copa de vi i deixarem evaporar. Llavors afegirem el tomàquet ratllat i també deixarem coure.

A aquest sofregit afegirem la carn (costella….) i li posarem un got de brou que havíem reservat de coure els cargols; deixarem que la carn s’estovi (uns 15 minuts). Tot seguit afegirem la cullerada de farina dissolta en una mica més de l’aigua dels cargols, això farà que la salsa espesseixi una mica. I ja podem incorporar els cargols.

Deixarem que cuini tot plegat uns 10 minuts més i ja els tindrem llestos.

ESPERO QUE US AGRADIN !!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »