PASTÍS DE PEIX AMB PASTA DE FULL

Pastis de peix amb pasta de full

Aquest és un plat una mica elaborat molt adient per dies de festa o celebracions. Us asseguro que val la pena entretenir-se una estona a la cuina, ja que és un d’aquells plats que a banda de vistosos, és realment boníssim.

Què hi posem ?

1 làmina de pasta de full rectangular

1 cua de rap

1 cua de lluç

300 gr. de gambes

1 porro

1 cullerada de farina

100 ml. de llet

1 ou

Oli d’oliva, sal i pebre

Per la salsa: Els caps de les gambes, 1 ceba, un raig de brandi, sal, pebre, oli i 100 ml. de crema de llet

Com ho fem ?

Rentarem i tallarem el porro i el sofregirem en una paella amb una mica d’oli d’oliva.

Mentre, tallarem ben petit el rap i també el lluç, vigilant sobre tot les espines del lluç.  Pelarem les gambes, les obrirem per la meitat i traurem l’intestí (el fil de color fosc); les rentarem i també les tallarem petites.

Salpebrerem el peix i l’afegirem al sofregit de porros. Hi donarem uns tombs i deixarem que es cuini. Tot seguit afegirem la cullerada de farina i remenant bé deixarem que es cuini també. Afegirem la llet, de mica en mica, i anirem remenant fins formar una beixamel. Si en necessitem més afegirem; no ens ha de quedar massa líquid.  Tastarem i afegirem sal, si cal.

Encendrem el forn a 190º posició dalt i baix.  Agafarem la làmina de la pasta de full, retallarem un centímetre de pasta de dalt a baix i reservarem. Posarem la farsa  al mig de la làmina, mirant de que no s’escampi cap a les vores, ja que l’hem d’embolicar.

Un cop tinguem tota la farsa  procedirem a fer l’embolcall, com si es tractés d’un regal, tan pel centre com per les vores, tot ha de quedar ben segellat.

La tira que tenim reservada l’estirarem amb un rodet per fer-la el més llarga possible, la tallarem al llarg i anirem decorant el pastís per sobre, en forma de quadrats, rombes, o com més ens agradi.  Batrem l’ou i amb un pinzell pintarem el pastís, amb compte de no fer malbé els dibuixos.

L’enfornarem i quan vegem que la pasta de full adquireix un color dauradet  ja el tindrem cuit.

Per fer la salsa d’acompanyament sofregirem els caps de les gambes, prèviament salpebrades. Afegirem el raig de brandi i flamejarem. Traurem els caps i en aquell oli  fregirem la ceba ben ratlladeta a foc lent.

Mentre triturarem les gambes i colarem el suc.  El posarem en un got de batedora junt amb la ceba i batrem tot plegat.  Aquesta barreja la posarem a la paella on hem fet la ceba i afegirem la crema de llet, rectificarem de sal, si cal, i deixarem cuinar uns 2 minuts per què lligui.

Servirem en una salsera. ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »