CREMA D’ESPÀRRECS VERDS

crema-despàrrecs

Aquesta és una de les cremes que més m’agraden. Abans la feia sense “decoració”, però des de que vaig descobrir aquest detall fet amb la nata líquida, a casa sempre la rematem així. Fàcil, bona i vistosa. No es pot demanar més…… (Per 5 persones)

Què hi posem ?

2 manats d’espàrrecs verds

2 porros

1 patata

Aigua o brou vegetal

100 ml. de crema de llet

Oli d’oliva, sal i pebre

Com ho fem ?

Primerament tallarem els espàrrecs en trossets, desestimant la part dura. Els rentarem i reservarem.

Pelarem els porros i la patata, els rentarem bé i també els tallarem.

En una olleta hi posarem un raig d’oli d’oliva i un cop calent hi posarem els porros que es vagin sofregint. Afegirem els espàrrecs, reservant unes puntes per decorar el plat,  una mica de sal i una mica de pebre i deixarem cuinar.

Incorporarem la patata tallada i l’aigua o brou vegetal (uns 500 ml.) i ho portarem a ebullició, uns 15/20 minuts, fins que estigui ben cuit. Tastarem i rectificarem de sal, si cal.

Passarem aquestes verdures per la batedora, fins que ens quedi una crema ben fina.

Finalment, posarem la crema de llet en un biberó de cuina o similar i, un cop servida la crema en els plats, començant pel centre del plat, amb el biberó començarem a fer un espiral acabant a la vora del plat. Un cop dibuixat l’espiral, amb un escuradents anirem fent línies del centre del plat cap a la vora i la següent, deixant un espai, de la vora cap al centre i així successivament; veureu com es va formant la figura.

Decorarem amb les puntes d’espàrrec que teníem reservades. En aquest cas no les vaig posar !!!

A banda de deliciós, queda molt espectacular. ESPERO QUE US AGRADI !!!

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »