CONILL A L’ALLET
El conill pot cuinar-se de mil maneres diferents i com que és una carn molt agraïda, de textura suau i tendre, sempre queda bé. La carn de conill té moltes propietats nutricionals, al tenir poc greix, és molt baixa en purins i està exempta d’àcid úric, sent rica en calci, ferro, vitamines del grup B, àcid fòlic i vitamina K.
La recepta és la preferida de casa i potser la més fàcil de fer. És la meva manera de fer el conill a l’allet.
Què hi posem ?
1 conill (si és de casa de pagès millor)
1 cabeça d’alls
1 branca de farigola
1 got d’oli
1 got de brou o aigua
1 got de vi blanc del Penedès
1 rajolí petit d’anís
Sal i pebre
Per la picada: 5 o 6 ametlles, 1 all cru, 3 o 4 alls del rostit i una mica de julivert
Com ho fem ?
En una cassola hi posarem l’oli a escalfar. Salpebrerem el conill i un cop l’oli sigui calent el posarem a la cassola junt amb la cabeça d’alls, tallada en dues meitats i la branca de farigola
A foc lent deixarem que es vagi fent. Quan vegem que va quedant rosset afegirem la copa de vi i el raig d’anís. Deixarem evaporar i afegirem el got de brou. Deixarem coure uns 30 minuts.
En un morter aixafarem els alls, el julivert i les ametlles. Afegirem una mica del suc del rostit i l’abocarem per sobre del conill. Deixarem coure uns 5 minuts més i ja el tindrem a punt per menjar.
Molt bo d’un dia per l’altra. ESPERO QUE US AGRADI !!!!