DITS DE BRUIXA

dits bruixa

Per la castanyada tot s’hi val i jo soc de castanyeres, castanyes, panellets i boniatos però cal dir que m’agrada cuinar  les “xorradetes” de Halloween, sobretot perquè a la canalla li crida també l’atenció.  Aquestes postres són força originals i creieu-me si us dic que a part de la meva familia “se li van posar els pels de punta”.  Que tingueu una feliç Castanyada !!!!

Què hi posem ?

2 ous

150 gr. de sucre llustre

100 gr. de mantega (pomada)

1 culleradeta de vainilla

300 gr. de farina

1 culleradeta de llevat en pols

1 pessic de sal

Ametlles per fer les ungles

Melmelada de maduixa per simular la sang

 

Com ho fem?

En un bol i amb la batedora de varetes batrem la mantega ben toveta junt amb el sucre llustre i la vainilla; tot seguit afegirem els ous i batrem de nou fins que estigui tot ben integrat.

Ara incorporarem la farina, la sal i el llevat i anirem amassant fins que tinguem una massa ben integrada. L’embolicarem amb film transparent i la ficarem a la nevera per espai mínim d’una hora. D’aquesta manera podrem treballar millor els dits.

Passat aquest temps encendrem el forn a 170º i en posició dalt i baix. Traurem la massa de la nevera i procedirem a donar forma aquests dits de bruixa.

Agafarem una porció petita i farem una bola; tot seguit de la bola farem una espècie de xurro d’uns 8/10 cm. de llargada; li donarem forma de dit, amb deformacions, si voleu, i li farem també amb un ganivet o estri similar uns tallets, que representaran els plecs dels dits. Tot seguit li posarem una ametlla en un extrem i un a un els anirem posant sobre la plata del forn, a sobre d’un paper de forn.

Enfornarem i en 15/20 minuts aproximadament els tindrem llestos.

Els traurem del forn i els disposarem sobre una reixeta perquè respirin i es refredin millor i un cop freds passarem una mica de melmelada de maduixa per la vora de les ungles i en l’extrem oposat, que sembli que tinguin sang de veritat……

Són simples galetes de mantega però amb forma diferent  i molt fàcils de fer!!!!!!

VEUREU QUE NINGÚ QUEDA INDIFERENT !!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »