PASTÍS-MOUSE DE STRACCIATELLA

Tarta-mouse de strachiatella

La Jovita ha fet anys i a més hem fet el tradicional dinar de la Família Raventós Guilera. Aquest pastís ha estat fet per a celebrar-ho. Com tot el que porta xocolata, estava boníssim i molt suau de gust. La font és d’un vídeo de  Maria Lunarillos.

Què hi posem ?

 Per la base: 200 gr. de galetes “Maria”, 120 gr. de mantega i 30 gr. de cacau pur

Per la mousse: 500 gr. de iogurt grec de stracciatella, 200 gr. de sucre, 500 ml. de nata, 100 ml. de llet, 100 gr. d’encenalls de xocolata i 8 làmines de gelatina.

Per la cobertura: 200 gr. de xocolata fondant, 150 ml. de nata, 40 gr. de mantega, fruits vermells deshidratats i 50 gr. de xocolata en encenalls

Com ho fem ?

Farem la base.- Si tenim picadora o estri similar hi posarem les galetes i les trinxarem ben fines; si no en tenim ficarem les galetes en una bossa de plàstic ben tancada i amb un rodet les anirem aixafant fins que quedin ben fines. Afegirem la mantega prèviament desfeta i barrejarem bé; finalment hi posarem el cacau i farem que tot quedi ben emulsionat. La barreja la posarem en el motlle triat i amb l’ajut d’una cullera o llengua anirem allisant fins que ens quedi ben coberta la base. Reservarem a la nevera.

Farem la mousse.- En un bol amb aigua ben freda hi posarem les làmines de gelatina uns 5 minuts perquè s’hidratin. Escalfarem la llet i anirem posant les làmines ja hidratades amb la llet; remenarem bé fins que estiguin ben integrades. Reservarem.

Ara muntarem la nata. Ha de ser ben freda de la nevera. A mig muntar li afegirem el sucre i acabarem de muntar. Seguidament posarem en un bol gran els iogurts i anirem afegint la barreja de llet i gelatina, remenant de manera suau.

Incorporarem els encenalls de xocolata i tot seguit la nata, barrejant de forma suau, amb moviments envolvents perquè no baixi.

Aquesta barreja l’abocarem al motlle que teníem a la nevera i deixarem refredar unes 4 hores.

Passat aquest temps traurem de la nevera i

Farem la cobertura.- Escalfarem la nata i la barrejarem amb la xocolata. Un cop ben desfeta afegirem la mantega tallada a daus i barrejarem fins que s’unifiqui tot plegat. Ens quedarà el que s’anomena una ganache. Deixarem refredar una miqueta i tot seguit cobrirem amb la ganache per sobre del pastís. La posarem a la nevera fins que qualli.

Per acabar el pastís farem els encenalls de xocolata i tallarem ben petits els fruits vermells. Posarem per sobre del pastís i ja el tindrem a punt per degustar.

ESPERO QUE US AGRADI !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »