FRICANDÓ AMB BOLETS

FRICANDO 2

És un guisat que agrada molt perquè queda molt tendre. A l’hora d’anar a comprar la carn, demaneu que sigui per fer fricandó; aquesta és de la llata que a mi és la que més m’agrada per fer aquest plat. És millor fer-lo el dia d’abans; reposat és més bo. Els ingredients són per 5 persones.

Què hi posem ?

1 kg. de carn de vedella de la llata (o demaneu per fricandó)

1 pot de bolets variats (o els que mes us agradin: moixernons, camagrocs, rovellons….)

2 tomàquets madurs

1 ceba grossa

Farina (per arrebossar)

1 got de vi

1 fulla de llorer

Brou o aigua

Sal i oli

Per la picada: Un grapat d’ametlles (7 o 8), 2 alls i una mica de julibert

Com ho fem ?

En una paella hi fiquem oli que es vagi escalfant. Salem la carn i la passem per la farina. Anem fregint la carn i un cop feta la reservem en un plat. Ratllem la ceba i la fregim en el mateix oli de la carn, prèviament colat. Ratllem els tomàquets (si no en teniu també podeu fer-ho amb tomàquet de pot, però natural) i els afegim a la paella. Hi tirem un polsim de sucre, per l’acidesa del tomàquet i deixem que es vagi fent, a foc suau. Afegim la fulla de llorer i tot seguit hi posem la carn, barrejant-ho tot plegat. Ara serà l’hora d’afegir el got de vi i el brou o aigua, fins cobrir el guisat. Rectificar de sal.

Heu de deixar que cogui uns 45 minuts aproximadament, mirant de que no s’enganxi i de que no quedi sec, en aquest cas s’hi hauria de posar més brou o aigua. A la que quedin uns 10 minuts per acabar la cocció, ja podeu afegir els bolets junt amb la picada. Uns minutets més i ja teniu el plat llest. Que us aprofiti !!!

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »