GALTES AMB PINYONS I POMA

 

GALTES AMB PINYONS I POMA

Les galtes ens agraden molt. Tenen una carn molt melosa, tendre  i molt gustosa. En aquesta ocasió les he cuinat amb una salseta amb cebetes, uns pinyons i per acompañar he arrebossat poma. Tot plegat una delicia de plat.

Què hi posem?

8 galtes de porc desossades

10 cebetes petites

1 gotet de conyac

1 got de brou

50 gr. de pinyons

Oli d’oliva

Sal i pebre

2 pomes

Farina de tempura, sal

1 cervesa o bé sifó

Com ho fem ?

 Encendrem el forn a 200º en posició turbo. Mentre netejarem les galtes de les possibles impureses que tinguin (greix, pell….). Les salpebrerem i les disposarem en una safata apta per anar al forn.

Pelarem les cebetes i les posarem junt amb les galtes. Regarem tot plegat amb un bon ragi d’oli i ho ficarem al forn; deixarem que comenci a enrossir. Anirem girant la carn i també les cebetes. Baixarem la temperatura del forn a 180º. Hi posarem els pinyons.

Incorporarem el got de conyac i deixarem que redueixi. Tot seguit afegirem el got de brou i deixarem que es vagi fent. Sabrem que estan ben cuites quan amb una forquilla punxem i la carn es trenqui.

Farem la poma arrebossada: En primer lloc farem la tempura perquè les pomes de seguida es rovellen i es tornen fosques i les pelarem al final.

En un bol hi posarem la cervesa o el sifó, ben fred. Afegirem la farina de tempura i la sal i anirem barrejant fins que ens quedi una pasta amb una mica de consistència. Anirem jugant amb el líquid i la farina, per si volem més o menys massa. Podem posar una mica de colorant alimentari, si ens agraden amb coloret.

Pelarem les pomes i les trossejarem. Seguidament les anirem sucant en la tempura i les anirem fregint en oli calent. Les deixarem en un plat amb paper absorbent perquè deixin l’excés d’oli.

Les galtes les servirem calentes ja que si les deixem refredar i les tornem a escalfar quedaran dures, això passa perquè tenen molta quantitat de col·lagen.

Les servirem acompanyades de les cebetes, els pinyons, força suquet i les pomes arrebossades. Quedareu com uns senyors !!!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »