CINTES DE SÍPIA AMB GAMBETES I CLOÏSES
Un plat de peix com el que més. La pasta amb salsa de sípia i els demés ingredients també del mar, fan un plat de festa amb un gust deliciós. Els ingredients són per 5 persones.
Què hi posem ?
2 paquets de pasta fresca de tinta (jo Lidl)
Unes tires de pebrot vermell i unes de verd (al gust)
2 grans d’all
2 tomàquets madurs
1 gotet de vi
Oli d’oliva
Sal
10 gambes/llagostins
200 gr. de cloïsses
Una mica de julivert
Com ho fem ?
Procedirem a bullir la pasta. Posarem aigua calenta a l’olla, un raig d’oli i una mica de sal. Un cop bulli l’aigua hi posarem la pasta i la deixarem coure els minuts que recomani el fabricant (8/10’). Colarem i reservarem.
Mentre la pasta es cou podem preparar les gambes i cloïsses. Pelarem les gambes i traurem la tripa. Les saltarem amb una miqueta d’oli. Les cloïsses les rentarem i les deixarem en aigua i sal perquè deixin la sorra, en cas de que en tinguin. Després les obrirem al vapor i reservarem.
Per fer el sofregit hi posarem una mica d’oli a la paella i un cop calent hi posarem els pebrots tallats petits i l’all ben ratllat, tot a foc baix. Quan estigui fet afegirem el tomàquet ratllat i afegirem una mica de sal. En acabar, abocarem el got de vi i deixarem una estona fins que s’evapori.
Per muntar el plat barrejarem la pasta amb el sofregit, mirant de que tot s’unifiqui. Afegirem les gambes i les cloïsses i empolsinarem amb julivert picat. Ho escalfarem tot plegat i ja el tindrem llest.
ESPERO QUE US AGRADI !!!