VERAT AL FORN

verat al forn 1

El verat és un peix blau, com la sardina o el seitó. És un peix molt bo per fer fumat, escabetxat o a la brasa, però en aquest cas l’he fet al forn i també ha quedat boníssim. És un plat que és molt ràpid de fer i també econòmic. La millor època del verat és de febrer a maig i el millor és el del mar Mediterrani.

Què hi posem?

2 verats mitjans (per a dues persones)

2 tomàquets madurs

1 ceba tendra

2 alls

1 patata

Oli, sal, pebre

1 copeta de vi blanc del Penedès

Julivert

Com ho fem ?

Per més comoditat demaneu al vostre peixater que us tregui l’espina i us els deixi en filets. A casa els renteu bé i traieu les espines que pugueu (compteu que és un peix amb força espines). Salpebreu i reserveu.

En una paella hi ficarem una mica d’oli; un cop calent hi posarem els alls laminats i la ceba tallada en juliana. A foc lent deixarem que es faci. Afegirem els tomàquets a trossets i salpebrerem. No deixarem que es faci del tot aquest sofregit, ja que es tracta de que s’acabi de fer al forn amb el peix.

Encendrem el forn a 190º.

Mentre, per més comoditat, farem la patata a rodanxes i la courem al microones. En 5 minuts la tindrem cuita. Reservarem.

En una safata de forn hi tirarem un raig d’oli, a sobre hi ficarem els verats i per sobre d’ells hi posarem el sofregit i la copeta de vi. Enfornarem i deixarem uns 10 minuts.

Emplatarem els verats, les patates i empolsinarem de julivert. Fàcil i ràpid.

ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »