“SARSUELA ” DE PEIX

P1020978

Quina pinta que te aquest plat oi?  Doncs el gust va acompanyat de la pinta. Normalment el faig per festes o per alguna celebració, ja que és una mica entretingut, però val la pena; tens l’èxit assegurat. En aquest cas no hi vaig trobar musclos, però sempre hi poso. És important que el peix sigui fresc, però amb peix congelat també pot quedar bé.

Què hi posem ?

Brou de peix (cap de rap o lluç, crancs i el peix que trobeu a la peixateria per a fer brou, 1 porro, 1 ceba 1 branqueta d’apit, 1 tomàquet i sal)

10 gambes o escamarlans (o una mica de cada)

5 talls de lluç i 5 talls de rap

1 dotzena de musclos

1 dotzena de cloïses

2 calamars o sípies

1 ceba grossa

2 tomàquets madurs

3 alls (1 per la picada)

1 got de vi blanc o cava

Farina

Oli d’oliva i sal

Per la picada:  1 all, ametlles i avellanes (5 de cada) i una mica de julivert

Com ho fem ?

Pimer farem el brou de peix. Agafeu una olla amb aigua freda i aneu tirant els ingredients que hem comprat per fer el brou, prèviament rentats. Afegiu una mica de sal. S’ha d’anar treient l’escuma que es forma  a la superfície.   En 1/2 hora el teniu fet. El coleu i el reserveu.

Seguidament salem els talls de peix i els enfarinem. En una cassola hi posem oli d’oliva i fregim el peix; el reservem. Tot seguit netegem els calamars i els fem a rodanxes. En el mateix oli que hem fregit el peix, fregim els calamars (vigileu que esquitxen molt; tapeu la cassola). Si veieu que l’oli és brut, el podeu colar, però feu servir el mateix. En cas de necessitar més oli, poseu-li.

Ara hi posem les gambes o escamarlans, i ho saltegem. També les reservem. Recordeu posar les cloïses en aigua i sal per si tenen sorra, així l’explusaran.

Farem el sofregit. En el mateix oli, que te tot el sabor dels diferents peixos, hi tirarem la ceba i els alls, tot ben trinxat i que vagi fent a foc lent. Mentre, podem fer la picada amb l’all que haviem reservat, les ametlles i avellanes i el julivert. Un cop la ceba i els alls estiguin rossets, afegirem els tomàquets ben triturats i remenem tot plegat.

Un cop cuit, hi tirarem el got de vi o cava, ho taparem i ho deixarem uns 5 minuts fins que s’evapori l’alcohol. És ara quan li tirarem el brou, que cobreixi el sofregit i una mica més i ho deixarem coure i reduir, més o menys de 8 a 10 minuts.  Agafeu un bol i amb un colador xinès aneu passant tot el sofregit, de maner que quedi ben exprimit.

Aneu-lo afegint al peix que teníem reservat a la cassola, deixant una mica per barrejar a la picada, que costarà menys barrejar-la si queda una mica més clara. Ara hi posarem les cloïses que teníem en aigua i sal  i també els musclos i acabarem posant la picada per sobre. Remenar amb compte, ja que el peix, sobretot el lluç pot trencar-se i no ens convé. Deixem coure uns 5 minuts més i ja tindrem aquest plat estrella a punt per menjar. Espero que us agradi.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »