AMANIDA AMB ROQUEFORT, NOUS I PERA AMB PASTA DE FULL

amanida amb espelma de pera

Us presento una amanida de luxe, molt adequada per aquestes festes de Nadal, o també per qualsevol celebració.

La combinació de la pera amb la pasta de full i l’amanida amb el formatge blau és perfecta i farà que gaudiu moltíssim d’aquest magnífic i senzill plat. La font és de la revista Thermomix de Nadal i la recepta la indico de forma tradicional.

Què hi posem ?

1 pera (depenent dels comensals)

Llimona

1 o 2 tires de pasta de full fresca

Ou batut

Fulls variats d’enciam

Unes nous pelades

Uns daus de formatge roquefort o blau

Uns daus de codony

Vinagreta: Un raig d’oli d’oliva (10 ml), una culleradeta de vinagre, una de mel i una mica de sal.

Com ho fem ?

 En primer lloc encendrem el forn a 200º. Pelarem la pera i li fregarem la llimona a fi efecte de que la pera no s’oxidi. Li tallarem la part del cul, això farà que s’aguanti dreta,  i li deixarem la cua, així semblarà una espelma.

Seguidament, tallarem una tira d’uns 2 cm. de pasta de full, de la part més llarga de la massa, i anirem embolicant la pera, de manera que quedi ben coberta, que quedi la massa sobreposada a l’anterior. Farem servir les tires que calguin.  Pintarem amb l’ou batut per donar-li lluentor i la disposarem al forn uns 25/30 minuts.

Per muntar el plat posarem els fulls d’enciam prèviament rentats, els trossets de nou, els dauets de codony  i els dauets de formatge. Hi posarem al mig del plat la pera i regarem l’amanida amb la vinagreta, que ja haurem barrejat abans.

ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »