GARLANDA/MONA DE PASQUA

GARLANDA

Tenia ganes de fer una garlanda, mona molt típica del Penedès, perquè pugueu gaudir dels sabors i tradicions de la nostra terra, que mai s’han de perdre i la pugueu degustar amb la família i amics el dia de La Mona, per exemple. La foto no fa honor al gust i el sabor que té.

Què hi posem ?

1 ou gros

50 gr. de sucre

40 gr. de mantega

60 ml. d’anís dolç

1 culleradeta de matafaluga

5 avellanes torrades

5 ametlles torrades

15 gr. de llevat fresc

250 gr. de farina

1 polsim de sal

 

Un  ou més per pintar-la

Sucre per empolsinar

Un bon raig d’anís

Com ho fem ?

Batrem l’ou amb el sucre, ben batut. Afegirem la mantega en pomada, l’oli i l’anís. En un got petit desfarem el llevat amb una mica de llet tèbia i l’afegirem a la barreja anterior.

Picarem en un morter les avellanes, les ametlles i la matafaluga i també les afegirem.

Ara serà el torn de la farina i la sal. Començarem a pastar tots els ingredients, fins que els tinguem ben integrats; tot seguit  farem una bola i  la deixarem que reposi, ben tapada, fins que dobli el seu volum.

Agafarem la massa i li donarem forma de mona, o sigui un cercle amb forat al mig,  i la deixarem  reposar una estona més fins que torni a doblar el seu volum; un lloc ideal és al forn, sense temperatura, es clar.

Quan vegem que ha llevat prou (30/45′) la traurem del forn i encendrem aquest a 190º.

Un cop calent courem la mona vigilant que no es torri massa. La traurem del forn i de seguida li tirarem un bon raig d’anís per sobre i continuarem amb el sucre. La deixarem refredar sobre una reixeta.

ESPERO QUE US AGRADI !!!!  FELIÇ PASQUA!!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »