PASTÍS ARC DE SANT MARTÍ

pastis arc st. marti 2

Aquest pastís l’he fet per l’aniversari de l’Elisenda, la filla del meu company Jordi, que és qui m’ha posat guapo el bloc. Gràcies Jordi, ets un artista !!! Moltes felicitats Elisenda, espero que t’agradi !!!!

La recepta l’he tret del bloc La receta de la felicidad i, encara que tant la fotografia com el muntatge m’agrada molt més la d’aquest bloc, no m’ha quedat tan malament.

Què hi posem ?

3 ous

200 gr. de sucre

150 gr. de mantega toveta

1 brik de 200 ml. de nata per muntar

300 gr. de farina

1 sobre de llevat

1 pessic de sal

Crema de cacau per untar (nocilla, nutella…..)

3 bosses de caramels de xocolata (lacasitos…..)

 

Com ho fem ?

En primer lloc encendrem el forn, posició turbo a 180º.  En un bol batrem els ous amb el sucre fins que doblin el seu volum. Afegirem la mantega i la nata i tornarem a batre fins que quedi ben emulsionat.

Tot seguit hi posarem la farina, junt amb la sal i el llevat, prèviament tamisat. Amb una llengua i amb moviments suaus farem que tot s’integri amb la massa que tenim ja feta.  Un cop ben emulsionat tot l’abocarem en un motlle rodó i millor que sigui en forma de rosca, o sigui que tingui el forat al mig. En cas de que no en tinguem, el farem en un motlle rodó, de pastís, i un cop fred, tallarem en rodó la part de dintre.

Vigilarem el forn, però en 30 minuts aproximadament el podem tenir fet. El traurem del forn i el deixarem refredat sobre una reixeta.

Un cop fred el tallarem per la meitat; ens quedaran dos arcs. Polirem perquè ens quedi el més llis possible, i enganxarem les dues parts. Un cop juntes untarem amb la crema de cacau per tot arreu, amb una paleta, mirant de que quedi ben llis. Podem posar la crema de cacau un xic al microones, això facilitarà la feina per untar-la. Seguidament anirem posant els “lacasitos” per colors i de dues files en dues files fins acabar de cobrir tot l’arc.

Finalment, i per decorar hi posarem uns núvols i si podem, millor muntar una mica de nata i posar-la als extrems…. queda més real.

ESPERO QUE US AGRADI !!!!!

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »