APERITIU DE COMPOTA DE POMA AMB FOIE

aperitiu compota i foie

És una delícia posar-te  a la boca aquesta combinació d’elements; el dolç de la compota i la suavitat del foie fan que assaboreixis uns dels aperitius més fantàstics que he provat. Molt fàcil de fer, la recepta és de les moltes que té Thermomix, però adaptada de manera manual.

Què hi posem ?

Per la compota:

250 gr. de poma golden

50 gr. de sucre (40 blanc i 10 moreno)

25 ml. d’aigua

1 culleradeta de suc de llimona

1/2 branqueta de canyella

 

Pel foie:

100 gr. de foie micuit

7,5 ml. de brandy

10 ml. d’aigua

Un polsim de pebre

Per decorar:  llavors de lli i de rosella

 

Com ho fem ?

Farem la compota de poma: En un pot hi posarem  tots els  ingredients, menys la poma.  Deixarem bullir a foc lent, s’anirà desfent el sucre i  anirà caramel·litzant. Posarem la poma a trossets petits i deixarem que s’integri amb tots els altres ingredients. Vigilarem que no quedi sense líquid i en aquest cas afegirem una mica més d’aigua. Quan vegem que està toveta i ha agafat una tonalitat diferent ja estarà feta.

Traurem la branca de canyella, triturarem i reservarem.

Farem el foie: En un got de batedora hi posarem el foie esmicolat i tots els altres ingredients. Batrem fins que vegem que tot està ben emulsionat i desarem la pasta en una mànega pastissera i a la nevera.

Per muntar l’aperitiu és més fàcil que la compota també la tinguem en una mànega per poder aplicar-la millor a la cullereta o gotet. Posarem una part de compota i a sobre una altra de foie. Decorarem amb les llavors.

Un aperitiu de 10 !!!! ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »