BRAÇ DE GITANO DE SOBRASSADA, MEL I PINYONS

detalls sobressada

Un altre entrant vistós i súper bo, que podem preparar-lo amb temps. La pasta del braç de gitano és molt versàtil, ja que va bé per dolç i per salat. Aquesta combinació de sobrassada, mel i pinyons és ideal per aquest entrant/aperitiu. La recepta de Menorcana, un bloc genial.

Què hi posem ?

Pel braç:

2 ous

40 gr. de sucre

60 gr. de farina

Un pessic de sal

Pel farcit:

200 gr. de sobrassada

25 ml. de mel

20/25 gr. de pinyons

 

Com ho fem ?

Encendrem el forn a 170º.

En un bon batrem els ous junt amb el sucre fins que doblin el volum. Afegirem la farina tamisada i la sal i amb una llengua o espàtula barrejarem amb moviments lents mirant que no baixi la mescla.

Cobrirem amb la massa un motlle rectangular o bé l’estendrem en un paper de forn donant-li forma rectangular i l’enfornarem. Anirem amb compte ja que en 7/8 min. el tindrem llest.

Cobrirem amb un drap de cotó humit aquest “pa de pessic” i  l’enrotllarem perquè agafi la forma del braç de gitano. El deixarem que se refredi.

Un cop tinguem el braç fred, el desenrotllarem i li traurem el paper de forn. Veurem que queda molt flonjo per treballar. Amb un ganivet tallarem tots els costats mirant de que quedi un rectangle ben igual.

Un cop el tinguem ben estès el cobrirem amb la sobrassada que recomano que la tingueu unes hores fora del fred; això farà que la puguem estendre  sense dificultat.

Hi posarem la mel per sobre en fils ben prims i també hi posarem els pinyons (passats abans per la paella, per torrar-los una mica).

Enrotllarem el braç mirant de que quedi compacte, l’embolicarem amb film i el posarem al congelador.

Una hora abans de menjar-lo, el traurem del congelador i el tallarem a rodanxes. Es descongelarà ràpid. LLEST PER MENJAR. ESPERO QUE US AGRADI !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »