CROQUETES DE LLUÇ

croquetes de lluç

Aquesta és una de les moltes receptes de la meva mare,  a qui li surten les croquetes com a ningú. Tenen un gust tan exquisit i una cremositat que no pararies de menjar-ne. Són les preferides de les meves filles.

 

Què hi posem ?

500 gr. de lluç net i sense espines

500 ml. de llet

3 cullerades soperes de farina

Oli d’oliva

1 ceba

Nou moscada, pebre blanc i sal

Per arrebossar:

Farina, 2 ous,  farina de galeta i oli d’oliva
Com ho fem ?

El lluç millor que sigui fresc, les croquetes guanyen en sabor. Demanarem a la peixateria que ens el deixin sense espines, tindrem menys feina.

El rentarem, el farem trossos i el posarem a bullir amb  la llet i una mica de sal.  No més de 2 minuts. Colarem la llet i reservarem el lluç i també la llet.

En una paella hi posarem un bon raig d’oli d’oliva i ratllarem la ceba. Deixarem que es faci a foc lent. Un cop feta, afegirem la farina i la deixarem cuinar. Tot seguit anirem afegint la llet que teníem reservada i amb unes varetes anirem lligant. Salpebrerem i afegirem també un polsim de nou moscada.

Un cop tinguem la beixamel, incorporarem el lluç i el cuinarem fins que ens quedi una massa ben fina i homogènia.  Deixarem refredar a la nevera fins l’endemà.

Al tenir la massa freda treballarem millor les croquetes. Amb dues culleres donarem forma a cada croqueta, la passarem per farina, després per ou i finalment pel pa ratllat.

Les fregirem en  abundant oli d’oliva, ben calent, i deixarem que deixin l’excés d’oli posant-les sobre paper de cuina.

Si no volem fer-les totes les podem congelar sense problemes.

Veureu com són de delicioses.  ESPERO QUE US AGRADIN !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »