SUQUET DE RAP I GAMBES

suquet de rap i gambes

Un plat amb diferents tipus de peix i patates  i molt típic de la costa catalana i també de les Balears, que era costum de fer pels pescadors, amb les restes de peix  que els hi quedava sense vendre i malmés per les xarxes.  Un plat deliciós pels amants dels plats de cullera. Aquest està fet amb rap però pot fer-se amb qualsevol altre tipus de peix de textura forta.

Què hi posem ?

1 cua de rap

Unes gambes fresques

Unes cloïsses

5 patates

1 ceba

2 tomàquets madurs

1 cullerada de pasta de nyora o pebrot xoricer

1 got de vi blanc del Penedès

Brou de peix

Oli d’oliva, sal i pebre

Per la picada:

2 alls

5 ametlles i 5 avellanes

1 cullerada de farina

julivert

 

Com ho fem ?

Rentarem bé el peix. Tallarem el rap a daus grossets, els salpebrerem  i els marcarem en la cassola, amb oli d’oliva ben calent; farem el mateix amb les gambes; reservarem.

Obrirem les cloïsses al vapor, mirant de que no tinguin sorra i també les reservarem.

En el mateix oli farem el sofregit. Ratllarem la ceba i la sofregirem a foc lent. Un cop feta afegirem el tomàquet que haurem ratllat prèviament i la cullerada de pasta de nyora. Quan estigui ben fregit afegirem el got de vi i deixarem uns 5/6 minuts que redueixi.

Pelarem les patates i les tallarem escapçant-les; això farà que deixin el midó i la salsa quedi més espessa. Les incorporarem al sofregit i tot seguit afegirem el brou de peix, mirant de que cobreixi les patates. Deixarem bullir.

Quan faci uns 15 minuts que bullen les patates les provarem, segurament ja seran fetes, i afegirem el rap, les gambes i les cloïsses.

Farem la picada. Fregirem els alls en una miqueta d’oli. Un cop fregits els posarem en un morter i els xafarem amb les ametlles, les avellanes  i el julivert.  Agafarem una mica del brou  i la cullerada de farina. Barrejarem tot bé al morter i abocarem la barreja a la cassola.

Deixarem uns 5 minuts més i ja el tindrem llest. Posarem per sobre una mica de julivert trinxadet.

ESPERO QUE US AGRADI !!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »