LLUÇ AMB CLOÏSSES
Aquesta manera de fer el lluç fa molts anys que la mengem a casa nostra, ja que és un plat que feia la meva mare des de fa molt temps. És una recepta senzilla però molt gustosa i força ràpida de fer. Te la dedico mama.
Què hi posem ?
1 lluç palangre
2 alls laminats
250 gr. de cloïsses
1 cullerada de farina
Brou de peix
1 copeta de vi blanc del Penedès
Oli d’oliva
Sal i julivert trinxat
Com ho fem ?
Rentarem bé les rodanxes de lluç i les reservarem. Rentarem també les cloïsses i les deixarem en aigua amb sal, perquè deixin la sorra, si la tenen.
En la paella hi posarem oli d’oliva i un cop calent daurarem els alls laminats. Un cop fets els retirarem de la paella.
Tot seguit hi posarem la cullerada de farina i deixarem que cuini una miqueta. De seguida hi posarem el vi; deixarem que s’evapori i tot seguit el lluç, prèviament salat, i anirem remenant, sense tocar-lo gaire, ja que és un peix que no vol massa manipulació, ja que es trenca ràpid.
Uns cinc minuts després afegirem una mica de brou i continuarem remenant. Veurem com la salsa va espessint, degut a la farina. Afegirem les cloïsses i per sobre el julivert trinxat i els alls que teníem reservats.
Taparem 3 minuts més i ja tindrem el plat fet. Fàcil i ràpid com ja us he dit.
ESPERO QUE US AGRADI !!