RISOTTO AMB PERA I FORMATGE GORGONZOLA

risoto pera

Divendres vaig assistir a una classe de Thermomix i un dels plats era Risotto amb ceps. Va sortir boníssim, per cert. Felicito a la Lídia i a la Fina per la seva classe.  Em van donar la idea de fer un risotto per dinar, però canviant els ingredients i ha sortit aquest magnífic arròs, suau i delicat de gust, que ha agradat molt als de casa.

Què hi posem?

350 gr. d’arròs

70 gr. de ceba

4 cullerades d’oli d’oliva

50  ml. de vi blanc del Penedès

750 ml. de brou de verdures

Un pessic de sal

100 gr. de formatge  gorgonzola tallat a trossets

200 gr. de pera “conferencia”, pelada i tallada a trossets

30 gr. de mantega

 

Com ho fem ?

Ratllarem la ceba i la sofregirem amb l’oli d’oliva. Un cop ben toveta i tirarem l’arròs, donant uns tombs perquè s’emulsioni amb la ceba.

Afegirem el vi blanc i deixarem uns 2/3 minuts perquè es vagi evaporant l’alcohol. Tot seguit afegirem el brou ben calent, el pessic de sal i deixarem coure. Als 10’ anirem controlant la cocció; faltarà poc temps, depèn de cada cuina.

Quan vegem que gairebé és cuit l’arròs, afegirem la pera i el formatge i amb compte barrejarem amb l’arròs.

Un cop ben barrejat apagarem el foc i posarem la mantega; s’ha de fondre i podem barrejar una mica més. Ja està llest per servir. Abocar en la plàtera i servir-lo

ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »