RISOTTO AMB PERA I FORMATGE GORGONZOLA
Divendres vaig assistir a una classe de Thermomix i un dels plats era Risotto amb ceps. Va sortir boníssim, per cert. Felicito a la Lídia i a la Fina per la seva classe. Em van donar la idea de fer un risotto per dinar, però canviant els ingredients i ha sortit aquest magnífic arròs, suau i delicat de gust, que ha agradat molt als de casa.
Què hi posem?
350 gr. d’arròs
70 gr. de ceba
4 cullerades d’oli d’oliva
50 ml. de vi blanc del Penedès
750 ml. de brou de verdures
Un pessic de sal
100 gr. de formatge gorgonzola tallat a trossets
200 gr. de pera “conferencia”, pelada i tallada a trossets
30 gr. de mantega
Com ho fem ?
Ratllarem la ceba i la sofregirem amb l’oli d’oliva. Un cop ben toveta i tirarem l’arròs, donant uns tombs perquè s’emulsioni amb la ceba.
Afegirem el vi blanc i deixarem uns 2/3 minuts perquè es vagi evaporant l’alcohol. Tot seguit afegirem el brou ben calent, el pessic de sal i deixarem coure. Als 10’ anirem controlant la cocció; faltarà poc temps, depèn de cada cuina.
Quan vegem que gairebé és cuit l’arròs, afegirem la pera i el formatge i amb compte barrejarem amb l’arròs.
Un cop ben barrejat apagarem el foc i posarem la mantega; s’ha de fondre i podem barrejar una mica més. Ja està llest per servir. Abocar en la plàtera i servir-lo
ESPERO QUE US AGRADI !!!