TORTELL DE PASQUA

IMG-20190416-WA0002

S’han de fer mones, tortells…. va padrins, que no teniu excusa, que podeu fer-los a casa, amb ingredients naturals i sense afegits ni conservants. Val la pena, el resultat és impressionant.

Aquest tortell és tipus garlanda, però molt més tou i esponjós; us recomano que proveu de fer-lo, segur que repetireu.

Què hi posem ?

 500 gr. de farina de força

25 gr. de llevat fresc

120 ml. d’aigua

100 gr. de sucre

2 ous

50 gr. de mantega (pomada)

1 pessic de sal

1 culleradeta de canyella en pols

20 ml. de moscatell

20 ml. d’anís

Ratlladura d’una llimona o taronja

2 cullerades de matafaluga

Pel final: Anís i sucre

 

Com ho fem ?

 Primer farem una massa esponja:

En un bol posarem 200 gr. de la farina, l’aigua i el llevat. Pastarem bé, farem una bola  i introduirem en un bol amb aigua tèbia, que cobreixi la massa. Aquesta massa fermentarà i farà que el nostre tortell sigui molt esponjós.

Mentre, en un altre bol treballarem els ous amb el sucre; quan estigui ben batut, afegirem l’anís, el moscatell, la mantega, les espècies i la ratlladura de llimona o taronja i el pessic de sal. Barrejarem tot plegat  i afegirem la massa esponja.

Incorporarem la farina que ens ha quedat i pastarem fins que ens quedi una massa llisa.  Deixarem reposar 1 hora/ 1hora i mitja  tapat amb un film fins que ens dupliqui el volum.

Un cop hagi llevat, tornarem a amassar una mica i li donarem la forma de tortell. Pintarem amb ou i deixarem reposar unes  2 hores dins el forn apagat. Sobretot que no tingui corrent d’aire; sempre en lloc càlid.

Un cop tinguem el tortell ben fermentat, engegarem el forn a 180º/190º posició dalt i baix i quan estigui calent el courem uns 15-20 minuts, fins que veiem que està fet.

En calent li tirarem un bon raig d’anís per sobre i tot seguit cobrirem amb sucre.

ESPERO QUE US AGRADI!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »