FLAM D’OU
Hi ha gent que prefereix el flam de preparats però jo crec que tenint els ingredients i una estona per fer el flam a casa, no te ni punt de comparació. Proveu de fer-lo i ja em direu…….
Què hi posem??
Per fer el flam:
700 ml. de llet (millor sencera)
4ous mitjans
100 gr. de sucre
Per fer el caramel:
3/4 cullerades soperes de sucre
1 cullerada d’aigua
Com ho fem?
En primer lloc farem el caramel que el posarem en el motlle o motlles individuals, a la base.
Encendrem el forn a uns 170º amb ventilador.
En un cassó hi posarem el sucre i l’aigua. Donarem foc i no remenarem fins que comenci a caramel·litzar; veurem que es torna d’un color mel fosc. Un cop vegem aquest color ja podem posar-lo al motlle. També podem posar sucre/caramel que ja venen fet.
Per preparar el flam, res més senzill que ficar els ingredients en un bol i batre’ls amb una batedora. Un cop ben batut, anirem abocant la mescla en el motlle triat.
Agafarem una plata que hi càpiga el motlle o motlles i li tirarem aigua calenta. Hi posarem el motlle amb el o els flams i deixarem coure al forn, que ja teníem encès, al bany maria.
En uns 40 minuts els tindrem llestos. Comprovarem abans amb un escuradents o similar si està quallat.
Els deixarem refredar i els posarem a la nevera.
Desemmotllarem al moment de menjar-los.
ESPERO QUE US AGRADI !!