BESCUIT DE IOGURT GREC
Amb tant de temps que tenim aquests dies que estem confinats a casa, la vena pastissera ha fluït i ahir vaig fer aquest bescuit que he vist per les xarxes. Súper fàcil de fer i d’una esponjositat extrema, és dels que dura un tres i no res a la taula.
Què hi posem ??
4 ous mitjans
80 gr. de sucre
2 iogurts grecs
Ratlladura d’una llimona
1culleradeta de vainilla
40 gr. de farina de moresc (tipus Maizena)
1 cullerada petita de llevat en pols
Com ho fem??
Engegarem el forn a 180º, posició aire.
Separarem rovells de clares. Muntarem les clares a punt de neu i reservarem. Batrem bé els rovells junt amb el sucre, fins que ens quedi una mescla color groc pàl·lid.
Afegirem els iogurts, la vainilla i la ratlladura de llimona. Tornarem a batre, fins que quedi tot ben barrejat.
Incorporarem la farina i el llevat i tornarem a barrejar. Ara serà l’hora d’agafar, mica en mica, part de les clares muntades i amb una llengua les anirem incorporant a la massa que tenim, amb moviments suaus i envolvents; no volem que les clares ens baixin. Un cop totes les clares ben incorporades, abocarem la massa en un estri per anar al forn, prèviament engrassat o cobert amb paper de forn.
Ho posarem al forn, a la part baixa, perquè no se’ns torri de la part de sobre. Esperarem uns 30’ i comprovarem amb un escuradents si està cuit. Un cop vegem que està fet, apagarem el forn, obrirem la porta i el deixarem dintre uns 10’.
Un cop sigui ben fred, el desemmotllarem i el cobrirem amb sucre llustre per sobre. A punt per degustar….
ESPERO QUE US AGRADI !!!!!