PASTÍS DE CARN I PATATA

IMG-PPP20200814-WA0009Aquesta recepta agrada a tothom, a grans i petits, podent degustar-la en dies festius i  qualsevol dia de la setmana.  Econòmica, fàcil de fer i amb un resultat de 10.

Què hi posem ??

500 gr carn picada mixta (o com més agradi)

150 g. tomaquet fregit

250  de xampinyons

1 ceba mitjana

2 dents d’all

1 polsim d’orenga

½ pebrot vermell

Oli d’oliva

Sal i pebre

1 ½ kg. de patates

50 gr. de mantega

Formatge per gratinar

 

Com ho fem??

En primer lloc pelarem les patates, les farem trossos i les posarem a bullir en aigua ben calenta i un pessic de sal. En uns 25′ les tindrem cuites (abans però comprovarem que ho estiguin).

Farem el sofregit mentre es couen les patates. En una paella hi posarem una mica d’oli d’oliva. Un cop calent, hi posarem la ceba ratllada i també els alls i el pebrot tallat petitet. Deixarem que es cuini; afegirem la carn, que salpebrerem abans i deixarem coure tot plegat.

Rentarem bé els xampinyons i trossejats els incorporarem a la carn. Tot seguit, afegirem l’orenga i  el tomàquet fregit (aconsello que sigui casolà) i deixarem coure uns 5′. Un cop estigui, tastarem i si cal rectificarem de sal. Reservarem.

Farem el puré de patates:   A les patates que ja tenim cuites, afegirem la mantega i una mica de pebre, que li donarà molt bon gust. Si vegem que ens queda un puré una mica sec, li podem posar una mica d’aigua de la cocció. Ens ha de quedar un puré suau.

Per muntar el pastís, triarem el motlle i cobrirem la base amb paper de cuina, el que farà que el puguem desemmotllar millor per servir-lo. Hi posarem a la base una capa del puré de patata. Per sobre la carn amb el sofregit i per sobre d’això, la resta del puré de patata.

Cobrirem el pastís amb el formatge que més ens agradi i al forn. A 200º posició dalt i baix i a la que vegem que està ben gratinat ja el podrem treure i servir-lo per degustar.

ESPERO QUE US AGRADI !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »