XAMPINYONS FARCITS DE PERNIL SALAT

xampis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Què hi posem ??

 

Xampinyons grans  (Jo 10 unitats)

½ ceba

½ porro

50 gr. pernil salat

1 cullerada de farina

150 ml. de llet (aprox.)

Un polsim de nou moscada

Oli d’oliva, sal i pebre

Formatge ratllat

 

Com ho fem ??

 

Netejarem bé els xampinyons de terra; ho farem amb un paper, millor no rentar-los amb aigua.  Traurem el peu dels xampis i farem trossets petits

Posarem una mica d’oli en una paella. Afegirem la ceba i el porro ben trinxadets. Un cop fet, hi posarem els peus dels xampinyons que hem tallat i deixarem coure tot junt uns 5’.

Quan estigui cuit, hi posarem la cullerada de farina, remenarem i deixarem cuinar uns 2/3’. Després afegirem la llet, una mica de sal, de pebre i de nou moscada  i emulsionarem tot plegat; veurem que es va espessint; d’això es tracta.

Encendrem el forn, en posició dalt i baix, a uns 200º.

Ara serà l’hora d’afegir a la barreja el pernil ben talladet (deixarem una miqueta per decorar al final) ; mesclarem tot i provarem per si li faltés sal.

En una safata per anar al forn hi posarem els xampinyons i anirem omplint de la farsa que hem fet. Hi posarem una mica del formatge que més ens agradi i cap al forn.  En uns 15’ els tindrem fets.

Decorarem amb uns trossets de pernil per sobre.

 

ESPERO QUE US AGRADIN !!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »