SALMOREJO

SALMOREJO

En versió aperitiu, us presento aquest salmorejo, plat cordovès per excel·lència, que encara que sigui més un plat d’estiu, com per exemple el gaspatxo, és més una crema i encara podem gaudir d’ell, abans de que vingui més fred i abans que s’acabi la temporada de tomàquets, que ja està al final……

Què hi posem ??

1 kg. de tomàquets madurs

150 gr. de pa del dia anterior, només la molla

100 ml. d’oli d’oliva

1 dent d’all (o dos petits)

Un  rajolí de vinagre (opcional)

Sal (al gust de cadascú)

 

Pel guarniment:

1 ou dur ratllat

Pernil salat esmicolat

1 raig d’oli d’oliva

 

Com ho fem??

Pelarem els tomàquets. Per fer-ho fàcil, els hi farem una creu al cul i els escaldarem amb aigua calenta (mig minut). Tot seguit els posarem en aigua freda amb uns quants glaçons i ja els podrem pelar.   Els farem trossos i si tenen moltes llavors les hi traurem.

Disposarem els tomàquets en un bol.  Afegirem el pa tallat petitet i els alls, sense l’arrel que tenen al mig, així li traurem potència.  Ara hi posarem el rajolí de vinagre, si ens agrada i una mica de sal.

Amb la batedora triturarem tots els ingredients fins que ens quedi una barreja ben fina.  Finalment, sense deixar de batre, anirem incorporant l’oli, fins que l’acabem. Tastarem i si cal, hi posarem una mica més de sal.

Per acabar, per sobre hi posarem l’ou dur ratllat, el pernil salat trinxadet i un raig de bon oli d’oliva.

ESPERO QUE US AGRADI !!!

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »