POLLASTRE A L’OPORTO

pollastre oporto

Una altra manera de fer el pollastre, de les moltes que hi ha. La recepta original és feta amb vi Montilla, però tenia una ampolla d’Oporto i el resultat ha estat més que satisfactori… boníssim.

Què hi posem ??

1 pollastre tallat a octaus

1 ceba gran

1 porro (la part blanca)

2 alls

1 safata de xampinyons (uns 250 gr.)

Una mica de safrà

1 cullerada sopera de farina

1 got de vi Oporto  (o el que més ens agradi)

2 gots d’aigua

 

Com ho fem ??

Salpebrarem el pollastre. En una cassola hi posarem un raig d’oli d’oliva verge i un cop calent hi posarem el pollastre fins que estigui ben rosset.

Mentre, tallarem ben petit la ceba, el porro, els alls, els xampinyons (si són bruts de terra els pelarem). Traurem el pollastre de la cassola, el reservarem en un plat i en el mateix oli hi posarem la ceba, el porro  i els alls trinxats, deixant que es vagin fent, a foc lent.

Ara afegirem els xampinyons perquè es vagin cuinant amb les altres verdures; pujarem una mica el foc, ja que els xampinyons deixen força aigua. Un cop vegem que tot plegat ja està cuinat, afegirem la cullerada de farina; això farà que la nostra salsa quedi ben lligada.

Anirem remenant perquè es cuini la farina, sobre uns 2′. Passat aquest temps, afegirem el vi i barrejarem bé; esperarem que l’alcohol s’evapori. Veurem que la salsa va espessint….  serà l’hora d’incorporar l’aigua i també el pollastre que teníem reservat. Salarem la salsa, si cal  i deixarem coure tot plegat uns 30′, o fins que vegem que el pollastre és ben tendre.  Ja ho tindrem llest

ESPERO QUE US AGRADI !!!!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »