FILET A L’ALLET AMB SALSA DE XAMPINYONS

filet llom amb xampis

El filet de porc és una de les carns més magres del porc i més tendres. Considerada com carn blanca, les seves proteïnes són d’alt valor biològic, essent molt digerible i saciant.

La recepta d’avui, acompanyada amb salsa de xampinyons, te molt bon gust i és millor a l’endemà de fer-la.

Què hi posem ??

1 o 2 filets de porc

Cebes de platillo

6  dents d’all

250 gr. de xampinyons

200 ml. de vi blanc del Penedès

100 ml. de brou

1 cullerada sopera de farina de blat

Sal i pebre

Oli d’oliva

 

Com ho fem ??

Començarem per pelar les cebetes de “platillo”. Un cop netes les posarem a confitar en un olleta amb oli d’oliva, que les cobreixi totes i a foc molt baix deixarem que es vagin fent.

Netejarem el filet de greix i nervis, deixant-lo ben magre. El tallarem a trossos de 2 cm. de gruix i salpebrerem.

En una paella hi posarem un raig d’oli d’oliva i un cop calent, hi fregirem els alls a làmines; els reservarem.  Ara hi posarem els talls de filet i els marcarem per les dues cares. Un cop marcats els reservarem.

En el mateix oli, fregirem a foc baix els xampinyons, que haurem netejat amb un paper de possible terra i els tallarem a làmines.

Un cop ben cuinat, afegirem la cullerada de farina de blat i remenarem bé; això farà que la salsa quedi espessa. Tot seguit afegirem el vi i deixarem que s’evapori; a continuació afegirem el brou i deixarem que emulsioni tot uns 2′.

A continuació hi posarem els talls de filet,  les làmines d’all que teníem reservades i les cebetes confitades. Deixarem coure fins que la salsa quedi ben lligada.

Tenim un plat de 10.  ESPERO QUE US AGRADI !!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »