CARGOLS AL FORN

cargols

Els cargols a casa meva hi ha que no els poden ni veure i a qui ens agraden amb bogeria, fets de qualsevol manera. Aquests són una barreja de diferents tipus que he menjat, o sigui que és una manera de fer-los diguem-ne personal. Us he de dir que aquests són comprats de viver i la veritat és que costa molt menys fer-los nets, encara que també s’han de netejar amb cura. També els podeu comprar a la secció de productes frescos del super (ja venen cuits) i a la secció de congelats. Espero que us agradin.

Què hi posem ?

1 kg. de cargols

1 fulla de llorer

1 cullerada sopera de farina

Oli d’oliva, sal, pebre i picant

1 copeta de conyac

Com ho fem?

En el cas de que els cargols siguin vius s’han de netejar força. Jo els poso en una banda de les aigüeres de la cuina, amb aigua freda, un bon raig de vinagre i un bon grapat de sal i vaig remenant amb les mans força estona. L’aigua la canvio 3 o 4 vegades, fins que veig que estan totalment nets.

En una olla amb aigua freda es van ficant els cargols, i a foc lent,  veureu que a mida que es va escalfant l’aigua van sortint de la seva closca (fa molta pena). Quan vegeu que han sortit tots, pujar la temperatura; deixar bullir uns 10 minuts. Jo llavors canvio l’aigua de cocció, ja que fan molta brumera. Un cop estan amb l’aigua neta afegir un grapat de sal i la fulla de llorer.

En cas de comprar-los bullits, passar directament al següent pas.

En 1/2 hora els tindreu cuits.  Mirar de que quedin ben escorreguts  i ficar-los en una placa de forn o si teniu una llauna. En un bol o un morter ben gran posarem pebre negre, una mica de bitxo o tabasco, la copeta de conyac, un bon raig d’oli i la cullerada de farina.  Barrejarem bé, de manera que tots els ingredients quedin ben integrats i procedirem a cobrir els cargols amb aquesta salsa.

Al forn, a 180º  prèviament escalfat, els tindrem uns 10 minuts i ja estaran llestos.  Els podem servir acompanyats d’un bon allioli cassolà i sobretot amb un bon vi del Penedès.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »