MANDONGUILLES AMB SÍPIA

P1040203

Aquest és un plat on podreu degustar realment l’autèntic sabor del “mar i muntanya”. És molt saborós, però compte amb el pa, ja que queda un suquet realment per llepar-se els dits. Us recomano que compreu la sípia bruta i utilitzeu la “salsa de la sípia” per fer el guisat.  Als de casa no ens agraden els pèsols i jo poso carxofa. Els ingredients són per 4 persones.

Què hi posem?

1 sípia bruta grosseta

500 gr. de carn picada (meitat de porc i meitat de vedella)

50 gr. de pernil salat

2 cebes mitjanes i una petita, 3 tomàquets madurs, 1/2 pebrot verd, 1 fulla de llorer, julivert i 2 grans d’all

2 carxofes

1 ou

Pa ratllat

Farina de blat

8 ametlles torrades

1 copa de vi blanc del Penedès

Oli, sal i pebre

Com ho fem ?

Rentarem la sípia i la farem a quadradets, junt amb la seva salsa, que és el que li dona al plat un sabor especial; la reservarem. En una cassola hi posem l’oli d’oliva, i qual estigui al punt hi posarem la sípia que hem reservat. Hi donarem uns quants tombs i afegirem les cebes mitjanes ratllades i un dels alls trinxadet. Ho deixem a foc lent que vagi fent.

Començarem a fer les mandonguilles.-  Salpebrerem la carn picada. En un bol procedirem a batre l’ou, afegint la carn, el pernil tallat petit, l’altre gra d’all, el julivert ben picadet i la ceba petita ratllada i mica en mica anirem afegint el pa ratllat, tot barrejant la massa, fins que ens quedi una consistencia ni massa dura ni massa tova, per moldejar les mandonguilles.

Mentre, ja hem anat vigilant la sípia. Afegirem a la cassola el pebrot talladet a quadradets, els tomàquets ratllats i la fulla de llorer; rectificarem de sal, si cal, i deixarem que es faci el tomàquet i el pebrot. Seguidament posarem la copa de vi,   ho deixarem un parell de minuts més i reservarem.

Per moldejar les mandonguilles agafarem amb una cullera una part de la barreja de la carn i amb les mans li donarem forma de bola (de la mida que volgueu), deixant-les en un plat, fins que les tinguem totes fetes. Ara les passarem per farina i les fregirem en una paella amb oli d’oliva, passant-les un cop fregides per paper, per tal de que deixin anar l’excès d’oli.

Un cop les tinguem totes fregides, les posarem a la cassola reservada de la sípia, afegirem aigua  i deixarem coure uns 20 minuts. Netejarem la carxofa de fulles verdes i tallarem la part tendre a llesques, afegint-les al guisat, junt amb la picada de les ametlles i una mica de julibert. Deixarem coure uns 8 minuts més i ja estarà a punt per servir. Bon profit !”””

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »