POLLASTRE ROSTIT AMB PRUNES I PINYONS

P1040250

Típic i tradicional de la cuina catalana, aquest pollastre combina diferents sabors, dolços i salats, estant molt present en diferents festes de la cultura catalana. Si podeu comprar un pollastre de pagès, millor que millor, però també queda molt bo amb pollastre normal. Espero que us agradi !!

Què hi posem?

1 pollastre tallat a octaus

2 cebes

5 grans d’all

1/2 branca de canyella

Oli d’oliva i llard de porc

200 gr. de prunes amb pinyol

50 gr. de pinyons

1 got mitjà de cava del Penedès

1 raig d’anís

Sal i pebre.

Com ho fem?

Primerament netejarem el pollastre, el salpebrerem. En la cassola hi posarem un raig d’oli i la mateixa quantitat de llard, deixant que agafi calor. Hi posarem el pollastre, deixant que es vagi enrossint. Ara hi ficarem les cebes, els alls i la branca de canyella, per tal que es vagin enrossint amb el pollastre.

És l’hora de posar el got de cava i el raig d’anís, tapant la cassola uns 15 minuts per tal de que s’evapori; remenarem de tant en tant. Després d’aquest temps cobrirem d’aigua el pollastre i el deixarem a foc lent que cogui, aproximadament una hora.

Afegirem les prunes i els pinyons, rectificarem de sal, si cal, i deixarem coure uns 15 minuts més. Ja el tenim apunt per menjar, però està millor si el deixeu reposar; vol dir que podeu perfectament fer-ho el dia d’abans. Espero que us agradi !!!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »