ARRÒS AMB PEIX

paella de peix

L’arròs pot fer-se de mil maneres. Aquesta és una d’elles; és molt fàcil de fer i podeu deixar fet el sofregit i el brou el dia d’abans, així només haureu de ficar-lo a coure i tindreu temps per poder fer altres coses. Aquest arròs està fet amb brou de peix però si no teniu temps podeu comprar un brik de brou de peix al super, encara que sempre serà més bo si ho feu a casa. La recepta és per 5 persones.

Què hi posem?

1/2 kg. d’arròs

3 calamars mitjans

10 llagostins

150 gr. de cloïses

8 o 10 musclos de roca

1 gra d’all

1 tomàquet madur

Unes tires de pebrot verd i unes de vermell (la quantitat al gust de cadascú)

1 copeta de vi del Penedès

Sal

Oli d’oliva

Pel  brou de peix:

1,5 l. d’aigua aproximadament, cap de rap o de lluç, peix de roca, 1 ceba, 1 porro, 1 tomàquet ratllat, 1 gra d’all, 1 fulla de llorer, oli d’oliva i sal.

Com ho fem?

En primer lloc farem el brou de peix. Amb la ceba i el porro a talls, el tomàquet ratllat i l’all trinxat, farem un sofregit a l’olla on bullirem el brou. Afegirem la fulla de llorer, donarem uns tombs i tot seguit afegirem l’aigua i la sal. Un cop bulli, afegirem el peix ben net i ho deixarem uns 20 minuts.  El brou també pot fer-se sense sofregit, tot en cru, posant l’aigua i un cop bulli, tots els ingredients que hem relacionat.

En una cassola o paella, saltejarem els calamars a talls, ben nets, fins que estiguin ben cuits. El reservarem. En el mateix oli posarem els llagostins, que es facin per les dues bandes; el reservarem. Si veiem que falta oli, afegirem més i afegirem el gra d’all trinxat, les tires de pebrot tallades petitones i el tomàquet ratllat, que es vagi fent. Un cop fet, hi tirarem la copeta de vi, fins que s’evapori. Tastarem i si cal ho salarem. És llavors quan afegirem els calamars, deixant que es barregi tot plegat.

En una olleta petita, sense aigua, posarem els musclos fins que s’obrin; els reservarem. Tot seguit hi posarem les cloïses i farem el mateix, fins que s’obrin, vigilant que no hagi cap que tingui sorra dintre.

Quan ja sigui l’hora de fer l’arròs, ho posarem  en la cassola on tenim el sofregit i els calamars i li tonarem uns tombs, que se sofregeixi. Després ja podrem afegir el brou, sempre molt calent, en la mesura de 2 cullerots per 100 gr. d’arròs. Jo en poso una mica més perquè no m’agrada molt sec; això s’ha d’anar provant fins que agafi la textura que més us agradi.

Quan faci uns 10 minuts que està coent, podem posar ben col·locats els musclos, les cloïses i els llagostins. En 10 minuts més estarà llest (tasteu-lo abans de retirar-lo).  Espero que us agradi.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Translate »